"Predstavnik Odbora EPCG postaje član Borda direktora Prve banke, bitka za Nikšić dobija potpuno novi smisao"

Iz konsultantske kompanije "Fidelity consulting" su kazali da je za 16. mart, dva dana poslije izbora, zakazana skupština akcionara EPCG

40390 pregleda 9 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić

U utorak, 16. marta, dogodiće se smjena dosadašnjih članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i imenovanje novih, saopštila je danas konsultantska kompanija "Fidelity consulting".

"Ok, svi znaju da se izbori u Nikšiću održavaju danas. Ipak, to nije tema ovog posta. Tema ovog posta je prava bitka za Nikšić", poručili su iz "Fidelity consultinga" na Fejsbuku.

Oni su kazali da je za 16. mart, dva dana poslije izbora, zakazana skupština akcionara EPCG, kako kažu najveće i najznačajnije kompanije u državi, u svakom smislu.

"Zašto je EPCG važna? Zapošljava 1.000 ljudi, prihoduje preko 300 miliona eura, radi sa velikim brojem malih i srednjih preduzeća a pokrenula je snažan investicioni ciklus "težak" nekoliko stotina miliona eura, koji će se realizovati u narednih nekoliko godina. Pored toga, u kompanijama u kojima ima vlasništvo (CEDIS i Rudnik uglja) radi preko 1.000 ljudi. Dodatno, EPCG indirektno utiče na Crnogorski elektroenergetski prenos (CGES) kao i druge, manje kompanije u suvlasništvu države koje zapošljavaju do 1.000 ljudi", rekli su iz "Fidelity consultinga".

Oni su poručili da EPCG takođe električnom energijom snadbijeva Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), od kojeg zavisi crnogorski reprolanac (Boksiti, Željeznica, KAP, Luka Bar).

Rekli su i da je cijena električne energije presudna za isplativost rada KAP.

"Na kraju, da posložite kockice: predstavnik Odbora EPCG postaje član Borda direktora Prve banke jer je EPCG akcionar u Prvoj banci. Da svemu damo i "final touch": energetski sistem Crne Gore, čiji je EPCG noseći stub, drži desetine miliona eura depozita u Prvoj banci. Bitka za Nikšić dobija potpuno novi smisao, priznajte", poručilu su iz "Fidelity consultinga".

Bonus video: