Autoprevoznici i danas protestuju, Ministarstvo kapitalnih investicija ih poziva na dogovor

Predstavnik NVO "Klaster prevoza Crne Gore" Milan Stanović je sa jučerašnjeg skupa poručio da su njihovi zahtjevi direktna finansijska pomoć od 500 eura po autobusu za narednih šest mjeseci, posebna kreditna linija kod Investicionog razvojnog fonda, povratak akcize za vanlinijski prevoz

16577 pregleda 14 komentar(a)
Sa današnjeg protesta, Foto: Luka Zeković
Sa današnjeg protesta, Foto: Luka Zeković

Autoprevoznici iz svih crnogorskih gradova i danas su protestnom vožnjom iskazali nezadovoljstvo, zbog, kako su objasnili, iznosa subvencija koje im država opredjeljuje usljed krize izazvane koronavirusom.

U koloni koja je krenula sa autobuske stanice u Podgorici nalazi se na desetine autobusa, a dva puta će obići glavne gradske ulice. Zbog protesta autoprevoznika stvorene su velike saobraćajne gužve.

Iz Ministarstva kapitalnih invensticija su najavili da su spremni da ponovo sjednu sa predstavnicima prevoznika kako bi pokušali da nađu rješenje za njihove probleme.

Oni za "Vijesti" nisu mogli da potvrde da li će na tom sastanku prisustvovati, kako im je to zatraženo od autoprevoznika, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić jer im je, kako su saopštili, dnevni raspored prilično popunjen, ali da sigurno postoji dobra volja od strane njih i da se to desi.

"Što se tiče njihovih zahtjeva vezanih za finansijsku pomoć, to je pitanje prije svega za Ministarstvo finansija, ali svaka pomoć bi morala da se kreće u realnim okvirima, imajući u vidu opštu ekonomsku situaciju i mogućnostima države tokom pandemije", navodi se u odgovoru Ministarstva kapitalnih investicija.

Predstavnik NVO "Klaster prevoza Crne Gore" Milan Stanović je sa jučerašnjeg skupa poručio da su njihovi zahtjevi direktna finansijska pomoć od 500 eura po autobusu za narednih šest mjeseci, posebna kreditna linija kod Investicionog razvojnog fonda, povratak akcize za vanlinijski prevoz, kao i reprogam poreskih obaveza na 24 mjeseca.

Protestna vožnja je najavljena i za sjutra.

Bonus video: