Čađenović izvršni direktor CEDIS-a

Iz CEDIS-a su rekli da će novoizabrani izvršni direktor stupiti na dužnost 10. aprila

32227 pregleda 735 reakcija 53 komentar(a)
Čađenović, Foto: CEDIS
Čađenović, Foto: CEDIS

Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) na jučerašnjoj sjednici razriješio je izvršnog direktora Zorana Đukanovića i imenovao, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statutom CEDIS-a, izvršnog direktora Vladimira Čađenovića, saopšteno je iz te kompanije.

"Vijesti" su ranije objavile da je Čađenović najozbiljniji kandidat za novog izvršnog direktora.

Čađenović je, kako se navodi u biografiji, rođen 1984. u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet je završio na Univerzitetu Crne Gore gdje je i započeo radnu karijeru 2008. godine kao šef Odsjeka za studijska pitanja na Odjeljenju pravnog fakulteta u Budvi, a potom kao šef Studenske službe na Institutu za strane jezike Univerziteta Crna Gora, gdje je od 2011. godine obavljao poslove sekretara. Advokaturom se bavio od 2016. godine.

Iz CEDIS-a su rekli da će novoizabrani izvršni direktor stupiti na dužnost 10. aprila, shodno Kolektivnom ugovoru Kompanije.

CEDIS se 30. juna 2016. godine izdvojio iz Elektroprivrede Crne Gore, od kada posluje kao samostalni pravni subjekat sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema. Osnovne djelatnosti CEDIS-a su: distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 414 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Bonus video: