Milatović: Vlada priprema novi set mjera za suzbijanje negativnih posljedica koronavirusa za drugi kvartal

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, cilj posjete je saradnja sa lokalnim samoupravama na što boljoj pripremi predstojeće ljetnje turističke sezone, a istovremeno i jasnih smjernica strateškog razvoja

8087 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka u Ulcinju, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja
Sa sastanka u Ulcinju, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Vlada Crne Gore priprema novi set mjera za suzbijanje negativnih posljedica koronavirusa za drugi kvartal, koji je nastavak paketa podrške koji je usvojen u januaru, rekao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je posjetio danas Opštinu Ulcinj, u okviru radnih posjeta crnogorskim opštinama koje učestvuju u ostvarenju značajnog dijela ukupnog turističkog prometa Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, cilj posjete je saradnja sa lokalnim samoupravama na što boljoj pripremi predstojeće ljetnje turističke sezone, a istovremeno i jasnih smjernica strateškog razvoja.

Tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Ulcinj Aleksandrom Dabovićem razgovarano je o brojnim pitanjima i izazovima sa kojima se ta Opština susreće.

Milatović je rekao da mu je drago da je posjetio Ulcinj, koji je druga najvažnija opština u smislu ostvarenja turističkog prometa u Crnoj Gori.

„Zaista vjerujem da će nova Vlada doprinijeti da Opština Ulcinj povrati zasluženi stari sjaj koji je postojao u ovom gradu u prethodnom periodu“, kazao je Milatović.

On je rekao da se turizam trenutno suočava sa brojnim izazovima i dodao da je potreban opsežan operativni rad i saradnja Vlade sa opštinama, konstruktivni dijalog privatnog i javnog sektora kako bi turizam koji generiše velike ekonomske efekte i benefite za društvo otpočeo svoj oporavak.

„U tom smislu Ulcinj je donio određene mjere podrške prema lokalnoj turističkoj privredi, a snažna koordinacija između centralne vlasti i lokalnih samouprava je neophodna u cilju sve veće podrške ovom sektoru privrede“, naglasio je Milatović.

On je najavio radne posjete regionu u cilju unaprjeđenja međudržavne saradnje i regionalne povezanosti.

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović kazao je da ih je Milatović upoznao sa planovima Vlade u smislu pomoći privredi i opštinama.

„Ovom prilikom dogovorili smo određene smjernice za dalji razvoj, uz intenzivan nastavak saradnje“, dodao je Dabović.

Bonus video: