Orlandić odgovorio Odboru direktora Aerodroma CG: Počnite da se navikavate na ulogu donosilaca odluka

"Vjerujem da ćete javnosti ubrzo odgovoriti na razloge koje je dosadašnja v.d.izvršne direktorice, Ana Lončarević Badnjar navela u svojoj ostavci"

20910 pregleda 228 reakcija 20 komentar(a)
Orlandić, Foto: Savo Prelević
Orlandić, Foto: Savo Prelević

Bivši direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić poručio je Odboru direktora tog državnog preduzeća da počnu "da se navikavaju na ulogu donosilaca odluka", te da političke floskule ostave za politički teren.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Ana Lončarević danas je podnijela ostavku na tu funkciju.

Iz Odbora direktora ACG su saopštili da žale zbog poteza na koji se odlučila, te da razumiju njenu odluku, "jer su nakon postavljenja koje se desilo prije nekih mjesec dana zatekli isto što i ona - pustoš".

Orlandić je u reagovanju na saopštenje Odbora direktora ACG naveo da vjeruje da je javnosti "već poznato šta je prethodni menadžment uradio u prethodne četri godine", a šta nova uprava Aerodroma u skoro dva mjeseca.

"Ukoliko niste upoznati, a vjerujem da jeste na današnji dan na računu Aerodroma CG nalazi se preko 1,5 miliona eura. Da se u trezoru Centralne banke Crne Gore na posebnom računu nalazi 3 miliona eura koje smo mi obezbijedili u krivičnom postupku koji je u toku protiv Atlas banke i koji vama kao novoj upravi u najmanju ruku omogućava kvalitetnu pregovaračku poziciju sa predstavnicima države koju vode vaši predstavnici, kao i da je prethodni menadžment osigurao dodatnih 9,4 miliona utvrđenih izvršnim sudskim presudama koje vi od svojih predstavnika u vlasti još uvijek niste u stanju da naplatite. To jest vaši predstavnici u vlasti ne žele da prihvate sprovođenje izvršnih presuda crnogorskih sudova iako ste u izbornoj kampanji obećali poštovanje Ustava i zakona", navodi se u reagovanju Orlandića.

On je dodao da su Aerodromi CG u 2019. godini prihodovali 37 miliona eura i imali profit od 10 miliona eura, kao i da je 31. decembra 2019. na platnom spisku bilo 834 radnika, a na dan 31. mart 2021. 730.

"Da i tu čuvenu famu oko zapošljavanja na Aerdromima razbijemo iznošenjem tačnih i lako provjerljivih podataka. Vjerujem takođe da ćete javnosti Crne Gore ubrzo odgovoriti na razloge koje je dosadašnja v.d.izvršne direktorice, Ana Lončarević Badnjar navela u svojoj ostavci", navodi se u reagovanju Orlandića.

Bonus video: