Mugoša: Turistički vaučeri i za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite

"U pitanju je nekoliko stotina zaposlenih koji ulažu vanredne napore, jer obavljaju izuzetno kompleksan i odgovoran posao, dodatno usložnjen zbog koronavirusa”, istakao je Mugoša

5885 pregleda 15 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša saopštio je da će ta partija predložiti da se u Budžetu za 2021. godinu predvide sredstva za turističke vaučere i za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite.

"U pitanju je nekoliko stotina zaposlenih koji ulažu vanredne napore, jer obavljaju izuzetno kompleksan i odgovoran posao, dodatno usložnjen zbog koronavirusa”, istakao je Mugoša na skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje prilikom razmatranja Predloga zakona o budžetu za 2021. godinu. Mugoša je naveo da će predložiti da se smanji iznos namijenjen za troškove reprezentacije budžetskih potrošačkih jedinica, koji su predviđeni da budu 30 odsto veći nego prošle godine, i da se ta sredstva preusmjere na turističke vaučere za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite.

Iz SD-a ističu i da je ovu mjeru podrške navedenoj kategoriji zaposlenih Mugoša sugerisao Vladi i krajem januara ove godine. U predloženom budžetu za 2021. godinu su, kako navode, predviđena sredstva za turističke vaučere za 27,5 hiljada zdravstvenih i prosvjetnih radnika.

Bonus video: