TE Pljevlja nastavlja sa radom 25. juna

Termoelktrana Pljevlja je već duže na redovnom godišnjem remontu, a njen početak rada je bio neizvjestan jer je krajem prošle godine potrošila 20.000 sati rada sa ekološki neprihvatljivom tehnologijom, koje joj je Energetska zajednica dodjelila za rad

5898 pregleda 150 reakcija 1 komentar(a)
TE Pljevlja, Foto: EPCG
TE Pljevlja, Foto: EPCG

Termoelektrana Pljevlja, nastaviće sa radom 25. juna uveče, nakon što je prije dva dana Agencija za zaštitu prirode i životne sredine prekinula postupak za prestanak važenja i reviziju integrisane dozvole do završetka započetih pregovora Ministarstva kapitalnih investicija sa Energetskomm zajednicom.

Ovu informaciju Vijestima su potvrdili u Elektroprivredi Crne Gore.

Termoelktrana Pljevlja je već duže na redovnom godišnjem remontu, a njen početak rada je bio neizvjestan jer je krajem prošle godine potrošila 20.000 sati rada sa ekološki neprihvatljivom tehnologijom, koje joj je Energetska zajednica dodjelila za rad u periodu od 2018 do 2023.

Agencija je donijela odluku postupajući po zaključku Vlade od 20. maja, kojim je zadužila Minstarstvo ekologije, psrostornog planiranja i urbanizma i Agencije za zaštitu životne sredine da prekinu sve započete postupke za prestanak važenja i reviziju integrisane dozvole, do završetka pregovora ministarsva kapitalnih investicija sa Energetskom zajednicom, kao prethodnim paravnim pitanjem.

Agencija za zaštitu prirode i životne sredine izdala je integrisanu dozvolu Termoeletrani Pljevlja 22. marta 2018.

„Uprava za inspekcijske poslve Ekološka inspekcija dostavila je Agenciji obavještenje u kome se navodi da operater ne ispunjava mjere iz integrisane dozvole i programa mjera prilagožavanja rada postojećeg postrojenja ili aktivnosti propisanim u uslovima sa akcionim planom tj nije izgrađen glavni projekat i revizija glavnog projekta.Da je operater u peridou 2018 do 2020 godine utrošio predviđenih 20.000 radnih sati koji su propisani integrisanom dozvolom odnosno, utrošen je 21.003 radnih sati“, navodi se u obrazloženju Agencije .

Agencija je nakon toga pokrenula postupak, za prestanak važenja integrisane dozvole EPCG, a 16 juna donijela odluku o prekidu postupka.

Bonus video: