Spajić: Do ponedjeljka odgovor na sve zakonski moguće zahtjeve

MANS je danas pozvao Spajića da bez odlaganja omogući pristup traženim podacima o isplatama iz trezora i obezbijedi puno poštovanje Zakona o slobodnom pristupu informacijama

5884 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić poručio je da će Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i svi ostali koji čekaju, do ponedjeljka do 15 sati dobiti pozitivan odgovor na sve zakonski moguće zahtjeve za slobodan pristup informacijama.

"Za ostale dobijate listu institucija koje su dokumente odredile 'internim' i koje moraju tu klasifikaciju da promijene da bismo mi mogli dalje da djelamo", napisao je Spajić na Twitteru.

MANS je danas pozvao Spajića da bez odlaganja omogući pristup traženim podacima o isplatama iz trezora i obezbijedi puno poštovanje Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Iz MANS-a su kazali da od samog formiranja Vlade, u decembru, Ministarstvo u kontinuitetu ignoriše zahtjeve te nevladine organizacije da se učine javnim podaci o transakcijama koje se vrše preko državnog trezora.

Bonus video: