Izvršna direktorica TV Vijesti i Daily press

Marijana Kadić Bojanić primila nagradu za menadžerku godine u malim preduzećima

Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, na predlog predsjedništva AMM-a koje je razmotrilo 52 prihvaćene nominacije, donio je odluku da najprestižniju crnogorsku poslovnu nagradu dodijeli u sedam kategorija, kao i jedno specijalno priznanje u oblasti digitalne transformacije

21123 pregleda 15 komentar(a)
Kadić Bojanić prima nagradu, Foto: Boris Pejović
Kadić Bojanić prima nagradu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.07.2021. 12:20h

Izvršna direktorica TV Vijesti i Daily press u okviru kog rade ND Vijesti i portal Vijesti Marijana Kadić Bojanić primila je nagradu za menadžerku godine u malim preduzećima za 2020. godinu.

Nagradu dodjeljuje Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM).

Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, na predlog predsjedništva AMM-a koje je razmotrilo 52 prihvaćene nominacije, donio je odluku da najprestižniju crnogorsku poslovnu nagradu dodijeli u sedam kategorija, kao i jedno specijalno priznanje u oblasti digitalne transformacije.

Marijana Kadić Bojanić
foto: Boris Pejović

Vlada Crne Gore - Ministarstvo ekonomskog razvoja je pokrovitelj izbora, a učešće u predlaganju kandidata su uzele poslovne organizacije i kompanije, između ostalih Privredna komora Crne Gore, Savjet stranih investitora i Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore.

"Prethodna godina je bila godina najvećih zdravstvenih ali i poslovnih izazova i kompletna privreda zaslužuje priznanje, a posebno one kompanije i njihovi lideri koji su iskazali visok stepen filantropije, očuvali a neke i povećale broj radnih mjesta", saopštili su iz AMM-a.

Marijana Kadić Bojanić
foto: Boris Pejović

Kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati, u 2020. godini su ostvarili blizu od 96.5 miliona eura ukupnog prihoda, 3.2 miliona eura neto dobiti, blizu 9.4 miliona investicija i imali oko hiljadu zaposlenih.

"Posebno je značajno istaći da su usmjerili značajan iznos finansijskih sredstava ka humanitarnim aktivnostima, uz naglašeno društveno odgovorno poslovanje i aktivizam", dodaju iz AMM-a.

UO AMM-a je donio odluku da dodijeli po četiri nagrade ženama i muškarcima: Naj menadžerke:

Marijana Kadić Bojanić - izvršna direktorica - TV Vijesti i Daily Press-a d.o.o. Podgorica, u kategoriji Naj menadžerka u malim preduzećima;

Sanja Gardašević - izvršna direktorica - Alicorn d.o.o. Podgorica, u kategoriji Naj menadžerka u mikro preduzećima;

Tijana Milačić - izvršna direktorica - Agrarija d.o.o. Podgorica, u kategoriji Mlada menadžerka godine;

Branislava Maja Vukčević - izvršna direktorica u oblasti korporativnog upravljanja - CKB a.d. Podgorica, u kategoriji Naj menadžerka u oblasti korporativnog upravljanja.

Naj menadžeri:

Marko Vujović - izvršni direktor - Meat Group d.o.o. Cetinje, u kategoriji Naj menadžer u mikro preduzećima;

Ranko Vukasović - izvršni direktor - Imlek Boka d.o.o. Kotor, u kategoriji Naj menadžer u srednjim preduzećima;

Nikola Tripković - izvršni direktor - Coca Cola Hellenic Crna Gora d.o.o. Podgorica, ravnopravna nagrada u kategoriji Naj menadžer u srednjim preduzećima.

Preduzetnik godine:

Aleksandar Tomović - izvršni direktor/osnivač - Panevivo d.o.o. Podgorica.

Kompanija godine za trening i edukaciju menadžera: Career team d.o.o. Podgorica a Gi Group Company.

Specijalno priznanje 'Digitalni lider' za 2020. godinu dodijeljeno je CKB a.d. Podgorica.