Montenegro Airlines u stečaju dobio licencu za održavanje aviona

Iz kompanije najavljeno da će predstavnici medija imati priliku da vide stanje hangara i postojeće resurse i kapacitete, kao i da fotografišu vazduhoplov MA tipa "fokker 100"

9701 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Kompanija Montenegro Airlines saopštila je da joj je obnavljeno odobrenje Organizacije za linijsko i bazno održavanje vazduhoplova – Part 145.

Kako je pojašnjeno iz MA, Part 145 licenca im omogućava održavanje vazduhoplova tipa "embraer 190-100", "embraer 190- 200" i "foker 100", a dodjeljuje se organizacijama koje ispunjavaju stroge standarde za održavanje vazduhoplova, kao što je, između ostalog, posjedovanje alata, materijala i opreme, kao i obučenog i sertifikovanog vazduhoplovnog osoblja.

Povodom obnavljanja odobrenja, ta kompanija će održati konferenciju za novinare u hangaru Montenegro Airlinesa unutar zone aerodroma.

Najavljeno je da će predstavnici medija imati priliku da vide stanje hangara i postojeće resurse i kapacitete, kao i da fotografišu vazduhoplov MA tipa "fokker 100".

Stečajni upravnik Montenegro Airlines-a (MA) Saša Zejak prošlog mjeseca je na otvaranju predstavništva te kompanije na Aerodromu Golubovci kazao da će pokušati sve da uradi kako bi MA ponovo poletio, "ne narušavajući interese drugih kompanija".

Istu licencu za održavanje je 4. avgusta dobila i kompanija "To Montenegro" od Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Povezani članci

05. Avgust 2021.

To Montenegro sada može i bez stečajne uprave MA

Direktor održavanja vazduhoplova “To Montenegra” Ivan Petrović takad je kazao da im samim tim, za pomenuti opseg održavanja aviona, nije potrebno angažovanje inostranih, a ni domaćih kompanija.

Bonus video: