kazali da je Opštini potrebno efikasno, transparentno i odgovorno upravljanje

Forca: Što prije održati izbore u Ulcinju

Iz Force kazali da je lokalna samouprava, umjesto da bude servis građana, postala služba za "nezakonito zapošljavanje i finansiranje izbora i hirova onih koji su na vlasti i Opštinu drže kao taoce"

3011 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Opštini Ulcinj potrebno je efikasno, transparentno i odgovorno upravljanje, kako se ne bi suočila sa finansijskim problemima i nepotrebnim troškovima koji postaju veliki teret za budžet opštine i parališu usluge koje građani treba da dobiju od opštine i njenih institucija, smatraju u Forci.

"Danas je dnevni list 'Vijesti' potvrdio ono što je Nova Demokratska Snaga Forca već duže vrijeme najavljivala da Opština kao i njene institucije, samo za poreze i doprinose i to samo državi, duguju preko 10 miliona eura. Dugovi dobavljačima i drugim partnerima, kao i dugovi trećih strana prema Opštini su brojke koje se ne spominju", saopštili su danas iz Force.

Ta loša praksa, kako su kazali, odlaže se iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, od izbora do izbora.

"Podsjećamo da je nemarno upravljanje Opštinom, njenim preduzećima i njihovim finansijama počelo prije mnogo godina kada je Opština, umjesto da bude servis građana, postala služba za nezakonito zapošljavanje i finansiranje izbora i hirova onih koji su na vlasti i Opštinu drže kao taoce i do dana današnjeg", navode iz Force.

Ističu da se od tada, "bez ikakvog opravdanja", broj zaposlenih udvostručio, kao i plate u administraciji.

"Nepoznavanje i nepriznavanje opšte situacije dovelo je do utroška budžetskih sredstava koja su se iz godine u godinu nagomilavala i povećavala."

"Budući da je već jasno da će se i Vlada i pravosuđe baviti Opštinom Ulcinj, građanima Ulcinja bi trebalo što prije omogućiti da se na izborima odluče o čistom, sposobnom i vizionarskom vođenju grada", zaključuju iz Force.

Preporučujemo za Vas