ministar ekonomskog razvoja na tviteru poručio

Milatović: Izvještaj EK je više nego dobar u dijelu koji se tiče ekonomije i finansija

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja (MFSS) Janko Odović poručio je da je izvještaj EK za Crnu Goru prepoznao i pohvalio napredak koji je postignut u oblastima finansija i ekonomije

7444 pregleda 105 reakcija 7 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je danas da je Izvještaj Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU) više nego dobar u dijelu koji se tiče ekonomije i finansija.

"Izvještaj prepoznaje: da je oporavak ekonomske aktivnosti i uvođenje e-fiskalizacije rezultirao snažnim smanjenjem budžetskog deficita; da je započeta reforma unapređenja korporativnog upravljanja u državnim preduzećima formiranjem kompanije Mongenegro Works; da je stavljena na noge nova avio kompanija i kupljena dva aviona; da je održana finansijska stabilnost sistema uprkos recesiji od 15% u 2020. godini; da je oporavljena kreditna aktivnost banaka, i uspostavljene jeftine kreditne linije kod Investiciono razvojnog fonda (IRF); da je kreirana neophodna pravna regulativa za implementaciju mjera podrške inovacionoj djelatnosti; da je ostvaren snažan napredak u oblasti socijalne politike", napisao je Milatović na Tviteru.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja (MFSS) Janko Odović poručio je da je izvještaj EK za Crnu Goru prepoznao i pohvalio napredak koji je postignut u oblastima finansija i ekonomije.

Odović
Odovićfoto: Savo Prelević

"Još jedan od podsticaja da nastavimo sa radom i Crnu Goru učinimo boljim mjestom za život", napisao je Odović na Tviteru.

Preporučujemo za Vas