Krivokapić: Cijena struje je prihvatljiva, nema privrednika koji ne može da bude konkurentan

Krivokapić je poručio da logika ekonomije mora biti jasna i da ekonomski pokazatelji ne treba da oštete nijednu stranu, već da se nađe najoptimalnije rješenje

14143 pregleda 12 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Kombinat aluminijuma (KAP) i Elektroprivreda (EPCG) treba da nađu najbolje rješenje kada je u pitanju ugovor o snabdijevanju podgoričke fabrike električnom energijom, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da bi to prepustio tim kompanijama.

„Sve treba preispitati, ali kada bi pogledali berzu energije u ovom trenutku, vidjeli bi koliko je cijena struje u Crnoj Gori prihvatljiva i da nema toga privrednika koji ne može da bude konkurentan, jer svi drugi imaju rast tih cijena“, rekao je Krivokapić novinarima nakon otvaranja panel debate pod nazivom Zapadni Balkan: Budućnost Evrope je naša zajednička agenda.

On je dodao da bi trebalo naći najbolje rješenje između dvije strane i da bi to prepustio EPCG i KAP-u.

Uprava Kombinata aluminijuma (KAP) najavila je svojim radnicima da se pripreme za postepeno gašenje ćelija u Elektrolizi, odnosno potpunog prestanka proizvodnje aluminijuma od 15. decembra zbog visokih cijena struju od 1. januara kada im ističe postojeći ugovor o snabdijevanju sa Elektroprivredom, objavile su jutros "Vijesti".

Povezani članci

01. Decembar 2021.

Cijena struje gasi KAP

Krivokapić je poručio da logika ekonomije mora biti jasna i da ekonomski pokazatelji ne treba da oštete nijednu stranu, već da se nađe najoptimalnije rješenje.

„Često sam govorio o berzanskoj robi kao što je nafta. Kada njena cijena padne ispod jednog eura, nikad nijedan trgovački lanac nije snizio cijene, ali je svaki put je to koristio kao izgovor za povećanje cijena“, rekao je Krivokapić.

On je dodao i da se Vlada od početka svog rada suočava sa permanentnim ucjenama, koje nekada dolaze sa političke strane, a sve češće od nekih privrednika koji imaju povlašćene uslove.

Bonus video: