U pitanju tehnički razlozi, a ne prinudna naplata

Iz “Lovćen filma” reagovali na tekst “Bioskop i festival - Nova afera ili čist posao”

2011 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Iz kompanije “Lovćen film” koja gazduje bioskopom Cadmus Cineplex reagovali su na tekst “Bioskop i festival - Nova afera ili čist posao”, tvrdeći da su navodi u tekstu “neistiniti I tendenciozno navedeni kako bi prikazali nesto sto u praksi ne odgovara istini”.

”Osporavamo navode i ukazujemo na njihovu neistinitost: “Apelacioni sud poništio presudu kojom je “Lovćen film”, što gazduje bioskopom “Cadmus cineplex”, prinudno naplatio od Opštine Budva 665.000 eura” jer ta tvrdnja nije tačna, a kad je ovako iskazana ukazuje na neku nelegalnost koja apsolutno ne postoji. Presuda je odlukom Apelacionog suda vraćena na dopunu iz, može se slobodno reći, tehničkih razloga, i nema ama baš nikakve veze, kako se navodi u tekstu, sa prinudnom naplatom koja je sprovedena po važećem ugovoru koji je na snazi već skoro osam godina, a tako ce ostati i u budućnosti. A s ovim u vezi smatramo da je važno da mladi revolucionari sa društvenih mreža koji vode Sekretarijat za pravnu zaštitu objasne građanima posljedice eventualnog poništaja osnovnog Ugovora o zakupu bioskopa, tj šta će konkretno značiti povratak u prvobitno stanje i koliko bi to novca koštalo Opštinu Budva za čiji se interes bore, kako tvrde, protiv privatnog interesa.

Jasno nam je u ‘Lovćen filmu’ da u vrijeme crvenih revolucija svako ko se bavi privatnim poslom mora biti stavljen na stub srama, logično je i opravdano izgleda mnogima koji vrše vlast da javno iznose na svojim društvenim mrežama izjave i tvrdnje da se mora stati na put privatnom interesu i tako redom. Zamislite vlast kojoj smeta “privatni interes”? I čiji se jedan dio ne libi da to javno iskazuje kako to čine iz Sekretarijata za pravnu zaštitu zloupotrebljavajući položaj i iznoseći poluistine i neistine na svojim društvenim mrežama koristeći se opštinskom dokumentacijom.

Moramo ovdje da istaknemo da su neistiniti navodi iz kojih se može zaključiti da je promjenjen sudija. Želi se predstaviti da je sudija loše sudio. A jedina je istina da je prethodni sudija, u naletu partijske vlasti i jednoumlja prinudno otjeran u penziju. Valja očekivati, ako je vjerovati navodima iz medija, da će se mijenjati sve sudije dok god ne dođu one koje ce donositi za vlast prihvatljive presude.

Jos je jedna neistina u tekstu - da je SDT tražilo da lokalna uprava urgentno dostavi svu dokumentaciju za “fantomski” festival... Ovo su zaista fantomske tvrdnje opštinskog Sekretarijata za pravnu zaštitu jer fantomski festival je nešto što se lažno želi predstaviti od strane ekipe koja jako loše radi svoj posao. Festival ili grupa festivala su realizovani u punom kapacitetu i na najbolji način sve do onda dok ga, opet iz lične osvete i političkih razloga sama Opština Budva nije otkazala i blokirala i zbog toga se već duže vrijeme vodi spor pred sudom.

Ovdje pozivamo taj “famozni” Sekretarijat opštine Budva, koji se “krije” iza senzacionalistickih tekstova, i koji likuje i koristi sitne trikove i pritisak na medije, da objavi kompletnu presudu a ne samo njen prvi dio i da slobodno ukažu na kakve je to nelegalnosti tobože ukazao Apelacioni sud! Naročito jer to sud nije uradio, niti je tražio novog sudiju već je ukazao isključivo na tehničke greške koje vjerujemo nikako ne mogu uticati na konačnu presudu.. Upravo konačnom presudom, nadamo se bez pritisaka i prijetnji sudu, će se dokazati da su sve radnje opštine Budva bile političke i sračunate kao lični obračun frustriranih političara koji nažalost i danas, nakon više od 70 godina komunizma, tvrde da hitno treba stati na put privatnom interesu”, navodi se u reagovanju.

Bonus video: