Nema akta o dopuni dokumentacije

Iz Kabineta Petričević tvrde da u spisima predmeta za "Džek pot" nema akta kojim je bivši šef UPC Aleksandar Damjanović tražio da koncesionar uplati dva miliona eura. Damjanović je "Vijestima" kazao da je koncesionaru tražio u dopuni dokumentacije da podnese novi zahtjev jer je shodno zakonu o igrama na sreću, mogao da traži isključivo koncesiju na 10 godina uz plaćanje jednokratne naknade od dva miliona eura

2638 pregleda 2 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Iz kabineta direktora Uprave prihoda i carina (UPC) reagovali su na tekst “Vijesti” od 16. marta - pod nazivom “Tražio sam Džek Potu da uplate dva miliona”, u kome je bivši šef te institucije Aleksandar Damjanović pojasnio da je koncesionaru u oktobru prošle godine tražio dopunu dokumetacije, odnosno, da podnese novi zahtjev jer je koncesionar, shodno zakonu o igrama na sreću, mogao da traži isključivo koncesiju na 10 godina uz plaćanje jednokratne naknade od dva miliona eura.

Vršilac dužnosti direktora je Milena Petričević. Reagovanje prenosimo integralno.

”UPC, tragom izjave ranijeg v.d. direktora UPC gospodina Aleksandra Damjanovića koju je objavio dnevni list ‘Vijesti’ 16. marta 2022. godine XXI, broj 8090, ISSN 1450-6181, na naslovnoj strani, strani 5 i strani 6 u kojoj je naveo da je tražio uplatu jednokratne naknade od koncesionara ‘Džek pot’, dodatno izvršila provjeru i detaljno sprovela uvid u spise predmeta koje posjeduje Sektor za igre na sreću i postupajući službenik Matović Ivica i utvrdila da u spisima predmeta ne postoji nijedan akt pomenute sadržine upućen na stranku”, navodi se u reagovanju.

Bonus video: