Najavljeno 25 novih destinacija sa kojima će Aerodromi povezati Crnu Goru

"Destinacije sa kojih ćemo dočekivati putnike u Podgorici su Almati, Katovice, Milano, Luksemburg, Poznanj, Jerevan, Paradubice i Tel Aviv, a u Tivtu su to Štutgart, Kopenhagen, Stokholm, Rijad, Oslo, Helsinki, Ženeva, Ljubljana, Prag, Banja Luka, Bratislava, Minhen, Frankfurt, Kraljevo, Niš i Viljnus...“, precizirao je Radulović

14269 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Zamjenik izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Petar Radulović kazao je da će u narednih mjesec i po dana Aerodromi povezati Crnu Goru sa 25 svjetskih destinacija.

Zbog toga se, kazao je, nadaju da će ovu godinu završiti boljim poslovnim rezultatom neko prošlu.

U toku ljetnje sezone dinamika saobraćaja će biti intenzivirana.

"Destinacije sa kojih ćemo dočekivati putnike u Podgorici su Almati, Katovice, Milano, Luksemburg, Poznanj, Jerevan, Paradubice i Tel Aviv, a u Tivtu su to Štutgart, Kopenhagen, Stokholm, Rijad, Oslo, Helsinki, Ženeva, Ljubljana, Prag, Banja Luka, Bratislava, Minhen, Frankfurt, Kraljevo, Niš i Viljnus, od čega su nove destinacije Tel Aviv, Paradubice, Jerevan, Poznanj na aerodromu Podgorica i Rijad, Kraljevo, Prag na aerodromu Tivat“, precizirao je Radulović

On je naveo da je tokom prva četiri mjeseca zabilježen rast u broju putnika u odnosu na 2021. godinu za 200 odsto, a da je broj opsluženih vazuhoplova veći za 100 odsto.

Tokom juna za Podgoricu će letjeli Air Astana iz Almatija, Lot Polish Airlines iz Varšave, Wizz Air iz Milana, a Luxair iz Luksemburga.

"Takođe, u toku je usaglašavanje u vezi sa letovima kompanije Enter Air koja bi od 2. juna trebalo da leti na liniji Poznanj-Podgorica. Prema najavama, crnogorski nacionalni avio prevoznik, To Montenegro će od 3. juna letjeti iz Jerevana, od 4. jula iz češkog grada Pardubice a od maja i iz Tel Aviva ka Podgorici".

Kada je riječ o letovima iz Tivta, tokom juna se očekuju letovi kompanije Flynas iz Rijada i Norwegian int. iz Helsinkija, Lufthanse iz Minhena i iz Frankfurta, Štutgarta, Kopenhagena i Stokholma

Kompanija Norwegian shuttle najavila je letove iz Osla od 17. juna, a Easy jet od 29. juna planira letove iz Ženeve.

"Letove iz Ljubljane ka Tivtu od 13. juna najavio je To Montenegro, dok od 18. juna otvaraju liniju iz Praga, a od 15. juna i iz Banja Luke. Air Montenegro će, takođe, od 30. juna letjeti i iz Bratislave za Tivat. Od 15. juna na aerodrom u Tivtu slijetaće i avioni kompanije Air Serbia iz Kraljeva i Niša".

Iz Aerodroma su kazali i da se očekuju letovi iz Viljnusa kao i iz Istanbula.

Bonus video: