Radulović: Nadamo se da avio-saobraćaj neće biti ponovo zaustavljen

Podsjetio na ozbiljne probleme sa kojima se suočava avio-industrija uslijed hroničnog nedostatka kadra, koji je nastao nakon masovnih otkaza tokom 2020. godine

2314 pregleda 3 komentar(a)
Radulović, Foto: Aerodromi Crne Gore
Radulović, Foto: Aerodromi Crne Gore

Civilna avijacija mora biti spremna za nove izazove, ocijenio je zamjenik izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Petar Radulović i dodao da se nada da donosioci odluka neće preduzimati drakonske mjere i ponovo zaustaviti avio-saobraćaj u svijetu.

“Moramo djelovati zajedničkim snagama i apelovati na ključne donosioce odluka da i u narednom periodu omoguće normalan tok saobraćaja u svijetu”, kazao je Radulović na simpozijumu Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) u Istanbulu.

On je podsjetio na ozbiljne probleme sa kojima se suočava avio-industrija uslijed hroničnog nedostatka kadra, koji je nastao nakon masovnih otkaza tokom 2020. godine i čije se reperkusije se najviše osjećaju na svjetskim aerodromima.

Radulović je kazao i da civilna avijacija mora da bude spremna za eventualne nove izazove koje može izazvati novi talas koronavirusa.

“Aerodromi Crne Gore se nadaju da izvršne vlasti na globalnom nivou, vođene prethodnim iskustvom, neće preduzimati drakonske mjere i ponovo zaustavljati svjetski saobraćaj, na šta je apelovao i predsjednik Međunarodnog odbora aerodroma (ACI Europe) Havijer Marin”, naveo je Radulović.

Simpozijum ICAO, čiji je domaćin Generalni direktorat civilne avijacije Turske, završava se danas. Osim simpozijuma, paralelno se održava i Svjetski forum avijacije.

Bonus video: