Mićunović vratio milionski kredit

On je kredit podigao kako bi od Kneževića kupio zgradu nekadašnje pošte, nadomak budvanskog Starog grada
1416 pregleda 13 komentar(a)
Branislav Mićunović, Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Branislav Mićunović, Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.05.2018. 05:41h

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović vratio je 3.100.000 eura kredita uzetog prošlog ljeta, kada je od Atlas grupe Duška Kneževića trgovao zgradu nekadašnje pošte, nadomak budvanskog Starog grada.

Pozajmicu je banci trebalo da vrati do 1. oktobra 2020. godine, ali on je zatvorio kredit i banka je krajem aprila skinula hipoteku sa te nekretnine.

Mićunović se septembra prošle godine uknjižio na jednospratnicu od 288 kvadrata i dvorište od 172 kvadrata, gdje su i dalje poslovnica Atlas banke i popularni lokal Palma.

Iz Kneževićeve kompanije odlučili su se na prodaju zgrade stare pošte kako bi realizovala investicione planove na loklatetu Jadranski sajam i u Pržnu.

Atrktivna nekretnina koju je Nikšićanin trgovao nalazi se praktično preko puta zgrade Zeta filma, koja je u vlasništvu istoimene kompanije koju takođe kontroliše porodica Mićunović.

Akcionari Zeta filma su i brojni Budvani, nekadašnji radnici tog filmskog preduzeća.

Dobili su građevinsku dozvolu da na toj lokaciji grade kondo hotela od 12 spratova, a radovi bi morali početi najkansije do decembra, kada ističe važenje građevinske dozvole.

Mićunović je u proteklih pola godine prodao nekoliko milionski vrijednih nekretnina na Svetom Stefanu i Žabljaku.

Krajem prošle godine, budvanskoj kompaniji Allianz group prodao je zemljišni kompleks sa dvije nedovršene zgrade na lokalitetu Mirište, nedaleko od Svetog Stefana.

Kuporpodajni ugovor zaključen još 2014. realizovan je uoči Nove godine, kada se ta firma kreditno zadužila na dva i po miliona i isplatila Mićunovića.

Prethodno, Nikšićanin je prodao i parcelu na Žabljaku.

Prema nepotvrđenim informacijama, gradnja kondo hotela na mjestu Zeta filma počeće već krajem ljeta.

Oslobađanjem hipoteke na zgradi stare pošte, stvara uslove da i na toj lokalciji realizuje ambiciozne investicione planove - planskim dokumentima i na tom mjestu predviđena je gradnja višespratnice.

Bonus video: