Krapović: Nisam ja, već Abazović i Đurović primali organizatore festivala i slali poruke nastavka saradnje

"Za razliku od gospode Abazovića i Đurovića, koja su nas navikla da prvo nešto kažu i obećaju, što bi narod rekao – da se izlete, pa nakon par dana, nedjelja ili mjeseci, sami sebe poreknu i demantuju, ja sam danas na potpuno istim pozicijama kao i 2016. i 2018. godine što se tiče održavanja festivala Sea Dance"

9508 pregleda 3 komentar(a)
Krapović, Foto: Boris Pejović
Krapović, Foto: Boris Pejović

Poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore, Dragana Krapović kazao je da nije on "primio organizatore Sea Dance festivala i poslao poruku da "Vlada nastavlja saradnju sa Exit festivalom i da ponovo želimo da brendiramo Crnu Goru na globalnoj mapi event turizma", već da su to uradili premijer Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Krapović je odgovorio na navode Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, koje je, između ostalog ponovili "da Vlada ne može finansijski podržati Sea Dance festival ove godine".

"Za razliku od gospode Abazovića i Đurovića, koja su nas navikla da prvo nešto kažu i obećaju, što bi narod rekao – da se izlete, pa nakon par dana, nedjelja ili mjeseci, sami sebe poreknu i demantuju, ja sam danas na potpuno istim pozicijama kao i 2016. i 2018. godine što se tiče održavanja festivala Sea Dance. Da podsjetim, mene je tada kao predsjednika Opštine dočekao ugovor između Opštine Budva i Exita-Sea dance, koji je već bio potpisan na deset godina", naveo je Krapović u reagovanju.

Naveo je i da je 2016. godine rekao "da je aranžman problematičan" i da je "apostrofirao dvije stvari".

"Jedna je da je vrijeme održavanja festivala, tada sredinom jula, neadekvatno i da ne pomaže turističkoj sezoni, jer je sredinom jula Budva uvijek "puna". Sugerisao sam da je festival najbolje izmjestiti prema kraju sezone, odnosno za kraj avgusta ili početak septembra mjeseca, kako bi sezonu produžili. Takođe, sugerisao sam da je mjesto održavanja festivala, zaleđe plaže Jaz, zbog mnogobrojnih problema tokom godina trajanja ugovora i održavanja festivala na toj lokaciji, neadekvatno i predložio da se festival premjesti u zaleđe plaže Bulljarica. Naravno, i tada su gospoda iz Exita i Sea Dance sporili moje takvo viđenje i kao posljedica toga došlo je do javne polemike u kojoj sam rekao da je Budva mnogo veći brend od Sea Dance, na kojem stanovištu stojim i danas. Upravo zato, u prvoj godini mog mandata, 2017. godine, festival je održan sredinom jula na plaži Jaz, ali su organizatori upravo mojom odlukom dobili duplo manje novca nego što je odlukom Skupštine opštine Budva bilo predviđeno. Dakle, 150.000 eura umjesto 300.000 eura, i to im je rečeno na samom početku mog mandata u januaru mjesecu 2017. godine. Sljedeće, 2018. godine, o kojoj govore pomenuta gospoda, festival je održan u najboljem izdanju do sada na plaži Buljarica i pred kraj turističke sezone, što je, naravno, kako sam i zamislio imalo pozitivnih efekata na produženje turističke sezone".

Krapović je naveo da je i dalje pri stavu i da potvrđuje mišljenje da je ovakav aranžman problematičan sa aspekta Zakona o kontroli državne pomoći.

"Međutim, nisam ja početkom maja ove godine primio organizatore Sea Dance festivala i poslao poruku da „Vlada nastavlja saradnju sa Exit festivalom i da ponovo želimo da brendiramo Crnu Goru na globalnoj mapi event turizma“. To su uradili gospoda Abazović i Đurović, da bi sada pred samo održavanje festivala poslali potpuno drugačiju poruku, pozivajući se na Zakon o kontroli državne pomoći, što ima smisla, ali je to trebalo znati u maju i tada poslati tu poruku. Da je tako urađeno, do sada bi se vjerovatno našlo rješenje koje bi omogućilo da se festival održi i da nemamo negativnih medijsko-markentiških efekata, kojih nam, nažalost, ove godine ne fali, zbog izjava koje dolaze upravo iz Vlade Crne Gore, što je, kao što sam već rekao, zapanjujuće", zaključio je Krapović.

Bonus video: