Radović: Investiciono-razvojni fond odigrao ključnu ulogu u pandemijskom periodu

Direktorica Investiciono-razvojnog fonda, Irena Radović, istakla je značaj zelene tranzicije i implementacije klimatskih projekata u saradnji IRF-a i EIB-a

2204 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Investiciono razvojni fond
Sa sastanka, Foto: Investiciono razvojni fond

Investiciono-razvojni fond (IRF) odigrao je ključnu ulogu u pandemijskom periodu, kao i da je trenutnim aktivnostima usmjeren na postpandemijski oporavak crnogorske privrede, poručila je direktorica IRF-a Irena Radović.

"Na sastanku izvršne direktorice Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irene Radović sa direktorom Evropske investicione banke (EIB) za Crnu Goru, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, Kadirom Bačecikom i menadžerom EIB-a za Crnu Goru, Đovanijem Camisom istaknuto je zadovoljstvo kvalitetom dosadašnje saradnje, te dogovoreno dodatno snaženje strateškog partnerstva kroz nove modele saradnje kako bi se snažnije podržala crnogorska privreda", navodi se u saopštenju Investiciono-razvojnog fonda.

Konstatovane su i prednosti koje posredstvom IRF/EIB finansiranja ostvaruju mikro, mala i srednja preduzeća u Crnoj Gori, kao i ranjive kategorije, među kojima biznisi ženskog preduzetništva i mladih.

Radović je, kako je saopšteno, zahvalila na kontinuiranoj strateškoj podršci EIB-a finansiranju crnogorske privrede, kao i podršci osnaživanju IRF-a po uzoru na najbolju praksu državnih razvojnih institucija u EU čime se dodatno osnažuje potencijal za podršku i tranziciju crnogorske privrede.

Radovićeva je istakla značaj zelene tranzicije i implementacije klimatskih projekata u saradnji IRF-a i EIB-a, kao klimatske banke EU, naglašavajući da je IRF u prethodnom periodu odigrao ključnu ulogu u pandemijskom periodu i trenutnim aktivnostima usmjerenima na postpandemijski oporavak crnogorske privrede.

Predstavnci EIB-a na sastanku su istakli zadovoljstvo saradnjom.

Oni su, kako navode, pohvalili proaktivnost menadžmenta IRF-a u iznalaženju inovativnih i efikasnih modela saradnje, a sve u cilju unaprijeđenja podrške crnogroskoj privredi.

Saopštili su i da je EIB spreman za dodatno snaženje saradnje sa IRF-om, kako bi se osigurao podsticaj zelenih investicija za privredni i društveni razvoj kao kreiranje mogućnosti za efikasnije korišćenje sredstava koja su raspoloživa Crnoj Gori po osnovu Investicionog okvira za Zapadni Balkan.

Bonus video: