Daju novac za šest biznis planova u Tivtu

Opština će sa 30.000 eura podržati projekte žena preduzetnica, kojih je bilo 19 prijavljenih

2290 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat podržaće šest od ukupno 19 projekata prijavljenih na konkursu za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz budžeta Opštine za 2022. godinu.

Komisija za rapodjelu sredstva za podršku ženskom preduzetnoštvu konstatovala je da je na konkurs koji je raspisan 26. oktobra i bio otvoren do 25. novembra stiglo 18 prijava preduzetnica i privrednih društava sa sjedištem u Tivtu, odnosno jedna prijava privrednog društva iz Podgorice.

Uslove konkursa nisu ispunjavale dvije prijave, dok je Komisija bodovanjem rangirala preostalih 17 od kojih će novac iz gradske kase, u ukupnom iznosu od 30.000 eura, dobiti šest najbolje bodovanih projekata.

Najviše novca - 8.000 eura, opštinska Komisija je dodijelila biznis planu “Usluge veterinarske zaštite kućnih ljubimaca u ambulanti Adria Vet” preduzetnice Jelene Bogović koja je inače, za relaizaciju tožg biznis plana potraživala ukupno 11.000 eura.

”Poslovni plan radionice/poslastičarnice Tortica” preduzetnice Marine Ristanović dobiće 5.500 eura bespovratne podrške iz kase Opštine Tivat, koliko će dobititi i biznis plan “Umjetnički foto studio” Ree Vasić. Za biznis plan “Modni studio Blanka” preduzetnica Blaženka Orlandić može računati na podršku iz opštinskog budžeta u visini od 5.000 eura, dok je firma “Vemax Company” preduzetnice Dragane Odalović dobila podršku u visini od 3.800 eura za biznis plan “Vešeraj za uslužno pranje i peglanje”. Najmanji iznos podrške od 2.200 eura opredijeljen je za biznis plan “Nabavka ribarskog plovila i opreme” sa kojim je konkurisala preduzetnica Zorana Jočić.

Bonus video: