Abazović sa investitorima, najavljena gradnja prestižnog hotela u Ulcinju

"Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo zbog interesovanja globalno značajnog hotelskog brenda kao što je Hilton da nastavi da širi svoje prisustvo u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju

10963 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Dritan Abazović danas se sastao sa potpredsjednikom hotelskog brenda Hilton Dominikom Pikemalom i novim investitorom za lokaciju nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju Arberom Krijeziuom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja Hiltona da nastavi širiti svoje prisustvo u Crnoj Gori, preciznije u Ulcinju.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik te opštine Omer Barjaktari.

"Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo zbog interesovanja globalno značajnog hotelskog brenda kao što je Hilton da nastavi da širi svoje prisustvo u Crnoj Gori, preciznije u Ulcinju, gdje postoji veliki potencijal za dalji razvoj jedinstvene turističke destinacije i gdje bi dolazak hotela sa pet zvjezdica na ovoj centralnoj lokaciji označio novi početak za Ulcinj. Takođe je istakao veliki napredak u turističkoj ponudi u Crnoj Gori u prethodnom periodu, kao i napore uložene da destinacija živi 365 dana u godini, u čemu će i ovaj hotel biti od ključnog značaja", saopšteno je iz Vlade

Pikemal je naglasio, dodaju, da Hilton prepoznaje veliki potencijal u Crnoj Gori i Ulcinju za razvoj hotela, kao i da su ključni činioci "prelijepa priroda i ljubaznost i gostoprimstvo ljudi": "Misija Hiltona je da se integriše u zajednicu i širi te vrijednosti svojim gostima. Potražnja gostiju za jedinstvenstvenim hotelskim iskustvima i njihovo prepoznavanje kvaliteta čine Hilton idealno pozicioniranim da odgovori potrebama tržišta".

Konstatovano je, kako navode iz Vlade, da su svjetski hotelski brendovi koji su već u Crnoj Gori postigli značajan uspjeh i dobre rezultate, a da nove investicije najavljuju nastavak tog trenda i u budućnosti.

"Kako 60 odsto Hiltonovog biznisa čini tržište Amerike, koje je i ujedno strateški značajno tržište za Crnu Goru, to će Hiltonova značajna baza stalnih gostiju pomoći u boljoj vidljivosti destinacije na ovom tržištu i dovesti nove goste u Crnu Goru", dodaje se u saopštenju.

Učesnici su se saglasili da je infrastruktura od imperativnog značaja za dalji razvoja turističke destinacije. "Poboljšanje infrastrukture aerodroma, veći broj letova, bolje saobraćajnice povećaće pristupnost i mobilnost gostiju. Ovo je upravo u fokusu Vlade Crne Gore", zaključuju.

Bonus video: