Mićunović staru kuću plaća 3,2 miliona eura

Kneževićeva kompanija se predugovorom sklopljenim krajem juna obavezala da u roku od 45 dana “očisti“ list nepokretnosti od tereta, odnosno milionskih hipoteka...
233 pregleda 0 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.07.2017. 06:48h

Nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović platiće 3,2 miliona eura kompaniji “Atlas invest“ Duška Kneževića staru jednospratnicu u srcu Budve.

“Vijestima” je više izvora potvrdilo da će Mićunović toliko platiti kuću nadomak Staroga grada, u kojoj se nalaze “Atlas banka” i popularni lokal “Palma“.

Mićunović i „Atlas invest“ zaključili su pred notarom krajem juna predugovor, kojim se Kneževićeva kompanija obavezala da u roku od 45 dana “očisti“ list nepokretnosti od svih tereta, odnosno da ukloni višemilionsku hipoteku sa atraktivne nekretnine koja je založena na ime kredita.

Samo na ime kredita kiparske “Eurobanke”, upisana je hipoteka od 8,5 miliona eura.

To je navodno ključni uslov da bi se kupoprodajni ugovor realizovao.

Kupoprodajni ugovor se odnosi na jednospratnicu od 288 kvadrata i dvorišta od 172 kvadrata.

Mićunović je za upravo toliko novca prodao svoju firmu “MC marina”, koja je deceniju upravljala gradskom lukom.

Atraktivna nekretnina koju je trgovao nalazi se praktično preko puta zgrade „Zeta filma“ , koja je u vlasništvu istoimene kompanije koju kontroliše porodica Mićunović.

“Zeta film“ u kome su akcionari i brojni Budvani, nekadašnji radnici tog filmskog preduzeća, dobila je građevinsku dozvolu za gradnju jedanaestoetažnog kondo hotela na mjestu oronule zgrade.

Gradnja bi mogla da počne već u oktobru, kada počinje i građevinska sezona u Budvi.

Kupovinom zgrade “Atlas banke”, Mićunović je dobio mogućnost da svoje građevinske ambicije proširi.

Na mjestu “Atlas banke”, važećim planskim dokumentima, moguće je graditi zgradu sa osam spratova.

”Zeta film” u vlasništvu ima 3.149 kvadrata zemlje na kojoj je izgrađena zgrada nekadašnjeg vodećeg crnogorskog filmskog preduzeća od 1.491 kvadrat.

Nakon što je Mićunović zaključio ugovor sa Opštinom Budva o izmirivanju komunalija, Ministarstvo održivog razvoja je krajem prošle godine izdalo građevinsku dozvolu ”Zeta filmu” za izgradnju kondo hotela sa pet zvjezdica.

Hotel će imati dvije podrumske etaže, prizemlje, mezanin i 10 spratova, ukupne građevinske površine oko 15.000 kvadrata.

Bonus video: