Novi vlasnici najavili ulaganja u Vunko

Veličković je najavio spremnost za nova ulaganja i otvaranje novih radih mjesta
120 pregleda 1 komentar(a)
Vunko, Foto: Jadranka Ćetković
Vunko, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 19.07.2017. 15:17h

Konzorcijum Bravera Bijelo Polje i Dulović Mojkovac uplatili su prije roka na račun Vunka kupoprodajni iznos od 2,25 miliona eura. Time je ispoštovan dio dogovora sa stečajnim upravnikom Radojicom Grbom o prodaji nekadašnjeg tekstilnog giganta.

Cijena po kojoj je prodata imovina Vunka umanjena je deset odsto u odnosu na prethodni oglas, a na prvoj licitaciji je prodavana za 11 miliona eura.

Novi vlasnici su istakli da su ispoštovali svoj dio dogovora, na osnovu 23. oglasa o prodaji cjelokupne imovine Vunka u stečaju.

“Sa naše strane na račun Vunka u stečaju uplaćen je iznos od 2.250.100 eura i na ovaj način smo ispoštovali sve što je propisano oglasom i odlukom o prodaji”, kazao je u ime konzorcijuma Vlado Veličković, ističući da dvije firme očekuju podršku lokalne uprave.

Veličković je najavio spremnost za nova ulaganja i otvaranje novih radih mjesta.

“Odlučili smo da ulažemo u Bijelo Polje što je bio i jedini razlog kupovine ove fabrike i spremni smo za velika ulaganja uz otvaranje novih radnih mjesta koji će naš Vunko učiniti prepoznatljivim i u regionu”, kazao je Veličković.

Prodajom Vunka zadovoljni su i bivši radnici ponajviše, kako su istakli, zbog mogućnosti zapošljavanja ali i novca koji će im biti isplaćen.

Predstavnik radnika Desimir Minić je kazao da su radnici zadovoljni jer je prodaja izvršena po zakonu.

“Dug prema 330 radnika iznosi 850.000 eura, kao i još pola miliona na ime otpremnina za 141 radnika. Ovi ljudi su ozbiljni i obećali su nam da će se ovdje baviti biznisom što mnogo znači i za grad i lokalnu upravu”, kazao je Minić.

Imovina Vunka je prodata na 23. licitaciji 26. juna u Privrednom sudu. Krajnji rok za uplatu novca je ističe 21. jula i sada se čeka potpis stečajnog upravnika, kojim će biti stavljena tačka na dugogodišnju agoniju bivših radnika zbog potraživanja.

Iz Udruženja za vraćanje i zaštitu privatne svojine Bijelo Polje saopštili su da je najiskusniji bjelopoljski notar odbio da ovjeri ugovor zbog zabilježbe restitucije istaknuvši da je primamljivo naplatiti taksu u visini od blizu 3.000 eura za ovjeru jednog ugovora, ali da se mora poštovati zakon i ugled Notarske kancelarije koja treba da taj zakon primijeni.

Bonus video: