Učenici učili o poslovanju banaka i o štednji

Učenici Gimnazije su imali predavanja na temu finansijskih proizvoda i prepoznavanja lažnog, odnosno falsifikovanog novca
1 komentar(a)
Nedjelja novca, Foto: Privatna arhiva
Nedjelja novca, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.03.2017. 17:42h

Udruženje banaka Crne Gore je juče primilo 36 đaka Osnovne škole “Sutjeska” povodom promocije Global Money Week (GMW). Svjetsku nedjelju novca pod sloganom “Uči, štedi, zaradi!”, obilježili su i učenici Gimnazije “Slobodan Škerović” posjetom Centralnoj banci Crne Gore (CBCG).

Osnovci su ovim putem učili o štednji, preduzetništvu i uopšte o tome kako upravljati novcem.

“Osnovna ideja je da svako dijete ima pristup ekonomskoj edukaciji, mogućnosti da shvate finansijske usluge, da im se pruži racionalni pristup potrošnji i mogućnost da se razvija vještina upravljanja novcem”, saopšteno je od generalnog sekretara Udruženja banaka Crne Gore, Bratislava Pejakovića.

Učenici Gimnazije su imali predavanja na temu finansijskih proizvoda i prepoznavanja lažnog, odnosno falsifikovanog novca.

Guverner CBCG Radoje Žugić je u obraćanju gimnazijalcima rekao da je ta institucija “osmislila brojne aktivnosti u okviru Svjetske nedjelje novca i u iste uključila veliki broj djece i mladih, u cilju finansijske edukacije”.

Iz Udruženja banaka su naveli da je informisanje o ovoj temi neophodno kako bi se mladi mogli razvijati i misliti na ekonomski način.

Bonus video: