U Mojkovac uloženo 40 miliona eura

Najviše novca biće investirano u izgradnju Ski centra Žarski
1752 pregleda 0 komentar(a)
Izgradnja puta prema Žarskom, Foto: Uprava javnih radova
Izgradnja puta prema Žarskom, Foto: Uprava javnih radova

Realizacija kapitalnih projekata na teritoriji opštine Mojkovac teče planiranom dinamikom, uz neophodnost intenziviranja u pojedinim segmentima, kako bi građevinski radovi bili završeni u što je više mogućem obimu prije zimskog perioda, zaključeno je na jučerašnjem sastanku direktora Uprave javnih radova Rešada Nuhodžića, predsjednika Opštine Mojkovac Ranka Mišnića i direktora Skijališta Crne Gore Miloša Popovića.

Kako je saopšteno nakon sastanka, Uprava u Mojkovcu trenutno realizuje projekte u vrijednosti od skoro 40 miliona eura. “Akcenat je stavljen na izgradnju novog ski centra Žarski na Bjelasici, kao najveći projekat na teritoriji opštine Mojkovac i jedan od značajanijih za turističku privredu cijele Crne Gore, u koji će Vlada u naredne tri godine investirati skoro 30 miliona eura.

Na ovom području u toku je zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice, vrijedne oko 4,5 miliona eura, u dužini od 5,3 kilometra do lokacije na kojoj je predviđena bazna stanica. Uprava javnih radova je nedavno završila izgradnju i asfaltiranje dijela puta od naselja Pržišta do Žarskog katuna, dok je na preostaloj dionici u toku probijanje trase i podizanje potpornih zidova”.

Sagovornici su istakli zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izgradnje pješačkog mosta preko magistrale, koji će spojiti centar grada sa sportsko-rekreativnom zonom na bivšem jalovištu. Vrijednost projekta, koji će biti realizovan u dvije faze, je oko dva miliona eura, a ugovoreni rok za završetak radova je do početka naredne godine. U sportsko-rekreativnoj zoni u toku je i izgradnja pratećih sadržaja parkovskog tipa, u vrijednosti od 154 hiljade eura. Za transfer stanicu sa reciklažnim centrom Vlada će iz kapitalnog budžeta u ovaj projekat uložiti blizu dva miliona eura.

Bonus video: