"Bura budi Budvu": Ne može Budva biti poligon za kriminalne radnje taksista

Kandidat za odbornika SNP-a Ilija Gigović je podsjetio na "lavinu nepočinstava pod kojom je zahvaljujući već bivšoj vlasti - stradala voljena nam Budva."
217 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2016. 17:42h

Jedan od primarnih zadataka koalicije „Bura budi Budvu“ koju čine SNP i Demos, po dolasku na vlast biće sređivanje haosa kog je izazvala nesređena sutuacija oko taksi udruženja, saopštili su iz ove koalicije.

"Ne može Budva biti poligon za kriminalne radnje taksista, niti turisti njihova meta. Najzaslužniji za takav haos po budvanskim ulicama je DPS nekadašnja vlast koja je iskoristila taksi udruženja da bi preko njih potkusurivala svoja lažna obećanja a time učinila Budvu sinonimom divljeg, pljačkaškog, nefunkcionalnog taksi prevoza. Najveću antireklamu Budve, predstavljaju upravo nepristojni, neuredni taksisti. Sve dozvole ćemo revidirati sa ciljem da se ustanovi ozbiljna i profesionalna taxi služba, što podrazumijeva drastično smanjenje broja taxi vozila, kao i izmiještanje stajališta sa najfrekventnijih pozicija blizu starog gradskog jezgra, kazala je kandidatkinja za odbornicu SNP-a Bojana Drakulić.

U saopštenju se dodaje da Opština mora zakočiti na ovom putu bezakonja ovakvom odnosu prema taksi udruženjima, a vlast brzo ubaciti u rikverc i faktički se vratiti na početak. "Jer Budva konačno treba da dobije taksi službu koje se ne mora stidjeti i koja neće puniti stupce crnih hronika ili rubrika "Vjerovali ili ne".

Kandidat za odbornika SNP-a Ilija Gigović je podsjetio na "lavinu nepočinstava pod kojom je zahvaljujući već bivšoj vlasti - stradala voljena nam Budva."

"Zahvaljujući njima, dobili smo jedan zapušteni grad, sa gomilom neriješenih problema, sa kojima ćemo se uhvatiti u koštac već sedamnaestog oktobra, kada preuzme na vlast. Umnogome problem izazivaju nesavjesni taksisti i taksi službe, kojih ima u vanredno velikom broju. Čast onim vozačima i udruženjima koji profesionalno obavljaju svoju djelatnost u skladu sa svim mogućim pravilima" nastavio je Gigović.

Iz ove koalicije je saopšteno da su svjesni da samo redukovanjem istih, mogu uvesti red na ulice Budve.

"Učinićemo da ovaj grad prodiše, burom koja će duvati ove jeseni jače nego ikad prije! Zato vas molim, dragi naši sugrađani, da u nedelju šesnaestog oktobra, izađete na glasanje, hrabro i ponosno zaokružite broj 1 i listu koalicije “Bura budi Budvu” SNP-Demos", zaključeno je u saopštenju.

Galerija

Bonus video: