Adrović: Reforme u odbrani doprinose i evropskim integracijama

Adrović se danas sastala sa predstavnicima organizacije Mladih evropskih federalista iz Njemačke, koji su boravili u posjeti Crnoj Gori
0 komentar(a)
Alma Adrović
Alma Adrović
Ažurirano: 30.09.2016. 16:43h

Sprovedene reforme u sistemu odbrane, koje su doprinijele dobijanju pozivnice za članstvo Crne Gore u NATO, pozitivno će se odraziti i na dalji tok evropskih integracija, ocijenila je načelnica Direkcije za NATO i Evropsku uniju (EU), Alma Adrović.

Adrović se danas sastala sa predstavnicima organizacije Mladih evropskih federalista iz Njemačke, koji su boravili u posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ona je na sastanku predstavila najvažnije korake tog resora u okviru procesa evroatlantskih integracija Crne Gore, kao i angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

„Upoznajući ih sa sprovedenim reformama u sistemu odbrane, koje su dale ključni doprinos za dobijanje pozivnice za članstvo Crne Gore u NATO, Adrović je istakla da će se ostvareni rezultati pozitivno odraziti na dalji tok evropskih integracija“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su evropski federalisti izrazili posebno interesovanje za uticaj članstva Crne Gore u NATO na stabilnost regiona, kao i planirano angažovanje države u radu Saveza i doprinos Zajedničkoj vanjskoj i odbrambenoj politici EU.

Organizacija Mladih evropskih federalista iz Njemačke dio je regionalne organizacije koja okuplja mlade iz EU, sa ciljem širenja ideje demokratske i ujedinjene Evrope.

Bonus video: