Nataša Malovrazić: Neću da kršim zakon i radim kao DPS

Blokiranje formiranje organa za sprovođenje izbora opozicija može izvršiti u opštini u kojoj ima većinu i onemogućiti izbor članova na predlog DPS-a
127 pregleda 12 komentar(a)
Skupština opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Skupština opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.09.2016. 06:18h

Povodom teksta “Odbornica SDP-a u Budvi obezbijedila kvorum DPS-u", reagovala je Odbornica SDP-a u SO Budva Nataša Malovrazić.

U reagovanju se navodi: “Sjednici sam prisustvovala da bih omogućila formiranje komisije kako Zakon nalaže. Zakon o izboru odbornika i poslanika u članu 25 stav 7 propisuje: 'Dva člana stalnog sastava Opštinske izborne komisije imenuju se na predlog parlamentarne opozicije'. Opozicija je predložila dva člana i oni su izabrani.

Ostala mjesta, shodno Zakonu, biraju se na predlog parlamentarne većine - DPS. SDP je napustila vlast i mjesto u OIK nam ne pripada. Blokiranje formiranje organa za sprovođenje izbora opozicija može izvršiti u opštini u kojoj ima većinu i onemogućiti izbor članova na predlog DPS-a. To se može učiniti u Beranama, Kolašinu, Plužinama, ali se to ne radi, jer je kršenje zakona.

Takođe ne vidim da ih neko zbog toga optužuje za 'manjak opozicionarstva' kao što se pokušava meni insinuirati. Isto može učiniti DPS u opštinama u kojima on ima većinu. Ne mislim da je takav vid destrukcije dobar, sa bilo koje strane da dolazi, niti mislim da zbog zloupotreba DPS-a treba i mi tako da se ponašamo i ličimo na njih. To što njihovi pojedini funkcioneri imaju kriminalne aktivnosti ne znači da mi treba da blokiramo konstituisanje organa. Oni koji očekuju da zaustavim sprovođenje Zakona, suštinski sugerišu da se ponašam kao DPS. Ja to ne želim i neći da radim.

Znam da ovu, kao i druge priče u vezi sa mnom plasira 'opozicionar' bez angažmana, frustriran zbog političke beznačajnosti sa kojom ne može da se pomiri. Primijetili ste da je djelovanje 'opozicionara' usmjereno isključivo protiv opozicije. Dakle, razlog insinuiranja nije samo frustracija, već i obaveze prema funkcionerima DPS-a zbog privilegija tokom boravka u vlasti, kojima, nadam se, neću morati da opterećujem javnost,” navodi se.

Bonus video: