Zeković: Vujović, Marić i Mugoša nijesu nasjeli na nečasne namjere DPS-a

Zeković je kazao da je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, ne samo juče, već cijelo vrijeme imao intezivnu komunikaciju sa nestranačkim ličnostima u Vladi
161 pregleda 8 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP
Ažurirano: 25.08.2016. 16:18h

SDP pozdravlja odluku potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića i ministara za rad i socijalno staranja Borisa Marića i poljoprivrede Budimira Mugoše kao državno odgovornu prema građanima Crne Gore, kazao je član Predsjedništva SDP Bojan Zeković.

Trojica nestranačkih članova Vlade Milorad Vujović, Boris Marić i Budimir Mugoša ostaće u kabinetu Mila Đukanovića. To je saopšteno nakon pres konferencije vicepremijera Vujovića, ministra rada Marića i ministra poljoprivrede Mugoše.

"Ova odluka je mudra jer ministri nijesu nasjeli na nečasne namjere DPS-a da sračaunatim kršenjem Sporazuma pokuša iznuditi izlazak opozicionih predstavnika iz prelazne Vlade. Očuvanjam cjelokupnog sastava opozicije u prelaznoj Vladi, uprkos neprestanim podmetanjima i opstrukcijama, ministarski tim, može uspješno nastaviti rad na smanjenju štetnih namjera i zloupotreba kako bi poslije izbora ovaj tim bio okosnica odgovorne vlasti. Kao što je i njihov dosadašnji rad u Vladi bio produktivan tako su i poslednjom odlukom pokazali spremnost na lične žrtve zarad državne odgovornosti. Podsjetiću da je savjet SDP-a bio da nastave taj dobar posao, jer će u suprotnom otvoriti vrata onima koji neće raditi posao za državu i narod kao oni nego za izborne zloupotrebe. Dobro je što su i ministri odluku donijeli vođeni tim argumentima", kazao je Zeković.

Zeković je kazao da je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, ne samo juče, već cijelo vrijeme imao intezivnu komunikaciju sa nestranačkim ličnostima u Vladi.

"Kao neko ko je, uz podršku međunarodne zajednice, utemeljio parlamentarni dijalog u vremenu nemira i sukoba na ulicama, dao značajan doprinos da se dođe do prelazne vlade, sačuva stabilnost i smanje političke podjele, on je na to imao i dodatnu obavezu. Ministri su čuli i predsjednika Krivokapića i sve druge političke subjekte sa kojima dijele isti cilj, ali je njihova odluka prije svega izraz njihove lične državne odgovornosti i ozbiljnosti", kazao je Zeković.

Bonus video: