Krapović: EXIT brendu skidamo kapu, ali ako treba da “skinemo” i gaće, onda ne hvala

“Nemojte slati anonimne i patetične apele, jer postojala je i napredovala Budva kao destinacija i prije Sea Dance festivala, a postojaće i napredovaće svakako i poslije"
99 pregleda 24 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Demokrate
Dragan Krapović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 13.07.2016. 11:03h

Budvanske Demokrate poručile su da je potrebno pod hitno redifinisati odnose izemeđu Opštine I EXIT-a, navodeći da je dobro poznato ko je izvlačio najviše benefita od muzičkog festival Sea dance na Jazu.

“Obzirom da već neko vrijeme u medijima traje polemika oko Sea Dance festivala koja je juče kulminirala javnim istupom anonimnog sagovornika iz EXIT-a u kome se kaže da festivala možda neće biti dogodine,ako se ne budu dale garancije vlasti, pretpostavljam da se misli na Opštinu Budva i državu, slobodan sam anonimnom gospodinu skrenuti pažnju da su u Budvi i Crnoj Gori izbori u oktobru, te da garancije i sve ostalo vezano za problematiku festivala može dati samo nova vlast a ne nikako ova, što se i vidi jasno, iz njihovog odnosa prema ovogodišnjim problemima na Jazu”, naveo je lider budvanskog odbora Demokratske Crne Gore Dragan Krapović.

On je ukazao “da i nas u Budvi, isto kao i vas u EXIT-u, tišti niz problema vezanih za Sea dance”.

“Pošto Opština ćuti i čeka instrukcije “odozgo”, možda vam ja mogu odgovoriti na neka pitanja koja vas muče, a možda i vi nama. Poštovana gospodo iz EXIT-a, mi u Budvi znamo kako je inicijalno dogovoren Sea Dance, znamo ko je crpio formalne i neformalne benefite toga dogovora, znamo ko je i kako djelio lokacije i poslove na festivalu, ko je lično i personalno profitirao od Sea Dance-a do sada, kako je “EMC Group “, čiji ste 100 odsto osnivači djelila poslove vezane za festival podobnima u Budvi i šire, itd. Pošto mi to sve znamo, morate znati i vi, pa vam sa tim u vezi postavljam nekoliko pitanja. Zašto sve što sada tražite, nijeste tražili i prve godine festivala? Zašto nijeste kad ste sve znali i tada? Hoćete da kažete da nijeste znali gdje dolazite, da nijeste čuli za koncerte Madone i Stonsa, koje i dan danas još plaćaju građani Budve i Crne Gore? Da se jedan ozbiljan brend poput EXIT-a nije informisao o Budvi, o ukupnom ambijentu, o Jazu, o aferama vezanim upravo za lokaciju festivala, nego eto tako ste slučajno ušli u jedan ovakav projekat neinformisani, pa se eto desilo da ste sad zapali u neprilike”, poručio je Krapović.

On je zapitao odgovorne u EXIT- u zar im nije bilo dovoljno indikativno, da je DPS Budva i pored većine u SO Budva, teškom mukom uspio da pomoću korupcije izglasa desetogodišnji ugovor o organizaciji Sea dance festival na Jazu.

“Pojedinci iz DPS-a jurili odbornike po gradu kako bi glasali za ugovor. Teško da mogu da povjerujem da niste znali. Niste tražili ništa gospodo, jer ste tada sve završavali “u male” sa prvacima organizovane kriminalne grupe poznate pod imenom DPS Budva. Poštovana gospodo,nije vam kriv NVO “Mrčevo polje”, nije vam kriva ni opozicija u opštini Budva, krivi ste sami jer ste sve znali. Po mom skromnom mišljenju odnosi EXIT-a i Opštine Budva treba da se redefinišu. Ti odnosi treba da se urede na način da mi u Budvi dobijemo produžetak sezone,da dobijemo internacionalnu promociju i da nemamo finansijskih gubitaka, a profit neka bude vaš. Naši odnosi gospodo treba da budu tako uređeni, na osnovu jasnih, opštih i legitimnih interesa, a ne kao do sada sakrivenih i pojedinačnih, i kada smo već kod interesa, na primjer, vrhunski je interes opštine Budva da festival bude krajem maja ili početkom juna, međutim i pored dobrih odnosa kako kažete i već ostvarene saradnje, taj termin je najvjerovatnije dobio Umag”, utvrdio je Krapović.

Prema njegovim riječima “to što ste dogovorili i sa kime ste dogovorili prve godine, to je ono što vas sada opterećuje, tako da ako tražite krivce počnite od sebe”.

“Nemojte slati anonimne i patetične apele, jer postojala je i napredovala Budva kao destinacija i prije Sea Dance festivala, a postojaće i napredovaće svakako i poslije. Na kraju gospodo,moram da naglasim da nisam neko ko sve kritikuje, da idem na Sea Dance svake godine, da se dobro provedem uvjek, da lično imam veliko poštovanje za ono što radite u regionu, u konačnom, mi u Budvi EXIT brendu skidamo kapu,ali ako treba da “skinemo” i gaće,onda ne hvala”, zaključio je Krapović.

Sea Dance koji sjutra počinje na plaži Jaz mogao bi biti posljednji, jer su se organizatori ove godine suočili sa mnogim neočekivanim problemima, kazao je “Vijestima” sagovornik iz vrha Exit tima, koji je zahtijevao anonimnost.

Bonus video: