Pozitivna: Potpisivanje Protokola istorijski korak Crne Gore

"NATO je danas, više nego ikad, garant sigurnosti i slobode, ne samo u vojno političkom smislu već i u ekonomskom", navode iz Pozitivne
7 komentar(a)
Milo Đukanović, NATO, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, NATO, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.05.2016. 18:22h

Potpisivanje protokola o pristupanju NATO-u jeste potvrda da je Crna Gora napravila istorijski iskorak u u spoljnopolitičkom i bezbjednosnom smislu, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

"Trajno opredjeljenje ka zapadnim vrijednostima i zapadnoj civilizaciji je dobro za državu i svakog njenog građanina. Protokol o pristupanju NATO je još jedan važan korak ka punopravnom članstvu, čime kao država obezbeđujemo mir i stabilnost za državu i sve njene građane. Neophodan proces daljih reformi ka punopravnom clanstvu u NATO zahtjeva dodatnu mobilnost i konsolidaciju svih onih subjekata koji istinski zele stabilnu i prosperitenu drzavu, okrenutu zapadno-evropskim vrijednostima", navode iz Pozitivne.

Dodaju da se Crnoj Gori pruža prilika da na ovaj način dodatno i efikasno ojača bezbjednosti sistem i pruži značajan doprinos miru i stabilnosti Zapadnog Balkana. "NATO je danas, više nego ikad, garant sigurnosti i slobode, ne samo u vojno političkom smislu već i u ekonomskom, jer predstavlja dobar inpuls za investitore i priliv direktnih stranih investicija, što će pozitivno uticati na razvoj privrede i zemlje u cjelini", zaključuje se.

Bonus video: