Boris Marić ulazi u Vladu: Biće ministar rada i socijalnog staranja

Marić je "Vijestima" potvrdio da je kandidat za ministra rada i socijalnog staranja. Taj resor trenutno pokriva Zorica Kovačević
390 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2016. 17:37h

Pravni kordinator Centra za građansko obrazovanje, Boris Marić učestvovaće u Vladi izbornog povjerenja kao kandidat Građanskog pokreta URA, saznaju "Vijesti".

Marić je "Vijestima" potvrdio da je kandidat za ministra rada i socijalnog staranja. Taj resor trenutno pokriva Zorica Kovačević.

Lider URA Žarko Rakčević je nešto ranije na konferenciji rekao da će u ime URE u Vladu izbornog povjerenja ući nestranačka ličnost koja uživa ugled u društvenoj zajednici, ali on nije želio da kaže o kome se radi.

Predstavnici građanske opozicije (URA, Demos, SDP) i DPS-a potpisali su Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore. U toku dana očekuje se da potpis na dokument stavi predsjednik DPS-a, Milo Đukanović.

Time se označilo formalno potpisivanje sporazuma čiji je cilj da uvede opoziciju u Vladu i državne institucije, kako bi sprječila zloupotrebu državnih resursa za parlamentarne izbore koji se očekuju u oktobru ove godine.

Bonus video: