Vučurović: Bilo kakav sporazum sa DPS-om farsa

"DPS i Đukanović, izbornim krađama, uz pomoć organizovanog kriminala i tajne policije, vladaju punih 27 godina i zato je bilo kakav koalicioni sporazum sa takvim režimom najobičnija farsa i čin prevare opozicionih birača, sa elementima političke korupcije”
11 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 15.04.2016. 19:52h

Bilo kakav koalicioni sporazum sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) je farsa i čin prevare opozicionih birača, sa elementima političke korupcije, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta (DF), Jovan Vučurović.

On je u Podgorici razgovarao sa glavnom analitičarkom za Zapadni Balkan u Evropskom direktoratu Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije, Suzan Lafi.

Iz DF-a je saopšteno da je Vučurović upoznao Lafi sa stavom tog političkog saveza da opozicija ne treba da ulazi u koaliciju sa premijerom Milom Đukanovićem.

On je rekao da su protesti jedini način da se dođe do prelazne vlade koja bi, kako je naveo, organizovala prve pravične i demokratske izbore u Crnoj Gori.

Vučurović je kazao da se u Crnoj Gori nikada na izborima nije promijenila vlast.

"DPS i Đukanović, izbornim krađama, uz pomoć organizovanog kriminala i tajne policije, vladaju punih 27 godina i zato je bilo kakav koalicioni sporazum sa takvim režimom najobičnija farsa i čin prevare opozicionih birača, sa elementima političke korupcije”, ocijenio je Vučurović.

On je poručio da će se DF oštro suprotstaviti toj, kako je naveo, najavljenoj podvali.

"Znaćemo da raskrinkamo veze agenture, mafije, politike, bivše opozicije i uslužnih novinara", dodao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora se nalazi u dramatičnoj političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi i rekonstrukcija vlade predstavlja, kako smatra Vučurović, posljednju liniju odbrane režima koji je protestima DF-a bio bačen na koljena.

U saopštenju se kaže da je Vučurović istakao da je nevjericu opozicione javnosti naročito izazvala činjenica da u koaliciju sa Đukanovićem ulaze neki koji su donedavno bili u DF-u, “poput Miodraga Lekića, iako je još 2012. godine preuzeo obavezu da ni pod kakvim izgovorima neće biti u funkciji predsjednika DPS-a”.

“Vučurović je podsjetio da još uvijek nijesu procesuirani oni koji su naredili i izvršili prebijanje i trovanje građana 17., 18. i 24. oktobra, kada su režimski huligani u uniformama razbili mirni protest DF-a i slobodnih građana”, dodaje se u saopštenju.

On je kazao da su, sa druge strane, potpuno nezakonito hapšeni lideri opozicije i građani kojima je jedini prekršaj bio, kako je naveo, taj što su se na demokratski i dostojanstven način borili za svoje osnovno ljudsko pravo - pravične i demokratske izbore.

“Vučurović je naglasio da se u Crnoj Gori, pod kontrolom jednog čovjeka nalazi čitav državni aparat, represivni i pravosudni sistem, koji se zloupotrebljavaju za odbranu lika i djela Đukanovića”, saopšteno je iz DF-a.

Navodi se da je Vučurović rekao da Tužilaštvo ne želi da otvori afere “u kojima je glavni akter šef režima, a još uvijek nijesu procesurani glavni "likovi" iz afere Snimak”.

“Time se šalje jasna poruka da će tek nakon promjena, u Crnoj Gori doći do uspostavljanja pravne države koja će se obračunati sa nosiocima korupcije i kriminala iz vrha sadašnjeg režima’’, zaključio je Vučurović.

Bonus video: