SD ima jasan stav oko policije

“Nismo tražili zamjenička mjesta u vrhu policije, niti su nas odbili”
1038 pregleda 1 komentar(a)
Protiv samostalnosti UP: Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Protiv samostalnosti UP: Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.12.2018. 09:38h

Socijaldemokrate Crne Gore su juče saopštile da je ta partija principijelna kada je u pitanju status Uprave policije i da nijesu tražili nikakve provilegije za svoju partiju.

Oni, takođe, potvrđuju da su njihovi ministri na Vladi izuzeli mišljenje kada se glasalo o Predlogu zakona o unutrašnjim poslovima.

“Notorna je neistina da je SD ‘tražio dva zamjenička mjesta u Upravi policije, ali da ih je Marković odbio’. Niti smo nešto tražili, niti nas je bilo ko za nešto odbio”, naveo je SD u reagovanju povodom teksta “Brajović prvi put protiv DPS-a”.

“Vijesti” su objavile da jedan od razloga zbog koga SD nije podržao Zakon o unutrašnjim poslovima i činjenica da su tražili da zamjenička mjesta u vrhu Uprave policije, na šta nijesu dobili saglasnot koalicionih partnera.

“Naš stav oko Uprave policije je vrlo jasan i njega je javno na sjednici Skupštine obrazložio predsjednik Socijaldemokrata i predsjednik Skupštine Crne Gore prilikom razmatranja izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjih poslova. Ivan Brajović je ostao dosljedan svom stavu, koji se, barem što se tiče nas Socijaldemokrata, nije promijenio od 2012. godine. I tada i sada imamo isti principijelni pristup kada je u pitanju položaj Uprave policije u sistemu državne uprave. Cijelo navedeno vrijeme, sagledavajući uporednu praksu u regionu i Evropskoj uniji, smatrali smo i smatramo da Uprava policije treba da bude u okviru MUP-a,” tvrdi SD.

Ta partija navodi da je “insinuacija da su glasanjem za Zakon o državnoj upravi, koji je značajno unaprijeđen upravo amandmanima SD-a i koalicionih partnera, već odredili sudbinu Uprave policije kao samostalnog organa”.

Bonus video: