Zeleni EP podržavaju napore Pozitivne: Najznačjaniji fer izbori

12 komentar(a)
Pozitivna CG, Foto: PCG
Pozitivna CG, Foto: PCG
Ažurirano: 26.01.2016. 20:29h

Grupa Zeleni/EFA u Evropskom parlamentu je oduvijek snažno podržavala procese pristupanja i integracija u EU zemalja Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

"U kontekstu aktuelne političke krize u Crnoj Gori, sve treba učiniti kako bi se spriječilo odlaganje ili blokada pregovora o pristupanju EU. Ovi pregovori i implementacija novih zakona koja proizilazi iz njih treba da dovedu do veće transparentnosti, snažnog građanskog društva, smanjenja korupcije i organizovanog kriminala i do države zasnovane na vladavini prava u kojoj sve grupe i sve manjine uživaju u svojim pravima", navodi se u saopštenju Pozitivne.

U saopštenju se dodaje da u tom cilju, Zeleni/EFA u Evropskom parlamentu podržavaju napore Pozitivne da očuva integritet, nezavisnost i političku stabilnost Crne Gore.

"Takođe je od suštinskog značaja da njihov poziv za fer i nezavisnim izborima bude zagarantovan. Nastavak evroatlanskog procesa integracija i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala moraju takođe ostati prioriteti u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: