Traže da ih sud vrati u fotelje

Iz budvanskog SDP-a tvrde da su odluke lokalne Skupštine nezakonite, jer u njima ne piše zbog čega ostaju bez posla
11 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.12.2015. 19:31h

Nedavno smijenjeni funkcioneri Opštine Budva iz SDP-a, podnijeli su tužbe Upravnom sudu kojim traže poništenje odluka kojima su razriješeni dužnosti.

Oni tvrde da su odluke nezakonite, jer u njima ne piše zbog čega ostaju bez posla.

Riječ je o bivšim članovima upravnih i odbora direktora javnih preduzeća, koje je Skupština razriješila dužnosti krajem oktobra, nakon raskida koalicije DPS-a i SDP-a u Budvi.

Pojedinačne tužbe je, prema saznanjima “Vijesti”, podnijelo 11 od ukupno 12 smijenjenih funkcionera.

Nakon što je SDP odbio da podrži izbor kandidata DPS za novog gradonačelnika, novoizabrani prvi čovjek metropole turizma Srđa Popović uzvratio je raskidom koalicije, a potom su uslijedili i otkazi.

Popović je skupštinsku većinu obezbijedio zahvaljujući glasovima nekadašnja tri odbornika Pozitivne.

“U konsulataciji sa vrhom partije, odlučili smo se da podnesemo pojedinačne tužbe. U obrazloženjima odluka nije navedeno zbog čega se članovi upravnih i odbora direktora razrješavaju. Po statutima preduzeća i ustanova, jasno je propisano da neko može biti razriješen dužnosti... ukoliko sam podnese ostavku, ukoliko je prekršio zakon, ili svojim djelovanjem nanio materijalnu štetu društvu. Ništa od toga nije navedeno, niti je bilo ko od 12 smijenjenih načinio bilo koju povredu zakona ili statuta. Ovdje nije riječ o zadržavanju funkcije, već o načinu na koji su ljudi smijenjeni”, rekao je za “Vijesti” jedan od podnosilaca tužbe.

Skupština je razriješila Vlada Duletića, Anu Nikezić, Sandru Radulović, Dragoljuba Markovića, Radojku Mijanović, Nemanju Malovrazića, Slavicu Lakićević, Gojka Božovića, Branislava Dapčevića, Petra Odžića, Dejana Boškovića.

SDP i dalje rukovodi Komunalnom policijom i Mediteran reklamama

Za razliku od “sječe” na mjestima upravnih odbora, Popović se nije odlučio da to isto učini i sa kadrom SDP-a koji je i dalje na čelnim funkcijama u opštinskim preduzećima i službama.

Riječ je o preduzeću Mediteran reklame i Komunalnoj policiji, u kojima i dalje, uprkos raskidu koalicije, rukovodi kadar SDP-a.

Riječ je o partijskim funkcijama, dobijenim na osnovu predizborne koalicije, odnosno sporazuma DPS-a i SDP-a.

Bonus video: