SNP: Hapšenje Medojevića je poruka da je brutalna sila dozvoljena

"Umjesto da se u društvu, opterećenom podjelama, uspostavi i zaživi dijalog i poradi zajednički na strategiji izlaska iz duboke društveno-ekonomske krize, aktuelna vlast demonstrira silu prema političkim neistomišljenicima"
53 pregleda 3 komentar(a)
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 30.11.2018. 09:21h

Socijalistička narodna partija Crne Gore osudila je hapšenje predsjednika Pokreta za promjene i narodnog poslanika, Nebojše Medojevića, a posebno, kako su istakli, način i vrijeme na koji je to urađeno.

"Umjesto da se u društvu, opterećenom podjelama, uspostavi i zaživi dijalog i poradi zajednički na strategiji izlaska iz duboke društveno-ekonomske krize, aktuelna vlast demonstrira silu prema političkim neistomišljenicima. Hapšenjem narodnog poslanika nakon završetka sjednice parlamenta, mimo svih zakonskih procedura, upućuje se poruka svim segmentima društva da je brutalna sila dozvoljena i da se uvodi opšte bezakonje u političkim obračunima. Šteta učinjena ovakvim činom je već nenadoknadiva", navodi se u saopštenju.

Medojević je uhapšen sinoć u Podgorici po nalogu Višeg suda.

Kako je saopšteno iz Višeg suda određeno je stavljanje u zatvor i za poslanika DF-a Milana Kneževića koji se trenutno nalazi u Skupštini.

Vijeće Višeg suda u Podgorici ranije je prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo Kneževiću kaznu do dva mjeseca zatvora za Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Tu odluku je ukinuo Apelacioni sud i predmet vratio Višem sudu na ponovno odlučivanje. Viši sud nakon ponovnog razmatranja nije promijenilo svoje mišljenje. Po novoj odluci kolega iz Apelacionog sudije Višeg suda će u slučaju Kneževića morati opet, po treći put da vijećaju.

Novu sjednicu moraju održati i kako bi ponovo odlučivali u slučaju Nebojše Medojevića.

Medojević je ranije odbio da svjedoči u predmetu formiranom povodom njegove objave na internetu. On je na Fejsbuku napisao da je okrivljeni Miomir Mugoša platio glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću 100 hiljada eura kako mu ne bi odredio pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od šest miliona eura u slučaju “Carine”.

Bonus video: