Đukanović opet brani državu: Meta protesta bila suverenost

"Političke snage okupljene na protestima, mjesecima su pokušavale na sve načine da zaplaše građane članstvom Crne Gore u NATO-u. Plašili su ljude da ćemo postati meta ISIL-a. Organizovali su i bizarne performanse ispred parlamenta, kojima se simuliralo odsijecanje glave od strane ISIL-a. Sve ovo pokazalo je da je glavna meta protesta bila crnogorska suverenost"
88 pregleda 402 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2015. 18:25h

Premijer Milo Đukanović kazao je da su protesti Demokratskog fronta (DF) od starta imali cilj koji je implicirao nasilnost i promjenu vlasti na način koji je suprotan Ustavu Crne Gore.

On tvrdi da su time protesti bili nedemokratski, nasilni i agresivni.

"Političke snage okupljene na protestima, mjesecima su pokušavale na sve načine da zaplaše građane članstvom Crne Gore u NATO-u. Plašili su ljude da ćemo postati meta ISIL-a. Organizovali su i bizarne performanse ispred parlamenta, kojima se simuliralo odsijecanje glave od strane ISIL-a. Sve ovo pokazalo je da je glavna meta protesta bila crnogorska suverenost", smatra Đukanović.

On je rekao da se ne previđa da skupovi ovakve vrste animiraju ljude koji su nezadovoljni ekonomsko-socijalnim statusom.

"To ne da ne previđamo, nego tome nemamo što ni prigovoriti, prigovaramo samo politički neodgovornoj namjeri da se ta objektivnost zloupotrijebi i da se njome politički manipuliše", rekao je Đukanović u parlamentu odgovarajući na pitanje Milutina Simovića iz DPS-a.

Bonus video: