Budva: Hoće li Popović "počistiti" sve kadrove SDP-a

bećavam građanima Budve da ni na jednom mjestu nećemo postaviti nekoga ko će da bude dekor, već onoga ko radnom biografijom i rezultatima to zaslužuje. Gro kabineta biće vrlo brzo kompletiran”, kazao je Popović
59 pregleda 24 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.09.2015. 19:34h

Lokalnu administraciju u Budvi trese raskid koalicije DPS-a sa SDP-om jer je još nepoznato da li će novi gradonačelnik Srđa Popović, „počistiti” i sve kadrove Socijaldemokratsne partije, koji su na opštinske funkcije došli, kolicionim sporazumom postignutim uoči posljednjih lokalnih izbora iz 2012.

Manjem koalicionom partneru - SDP-u, već punu deceniju, koliko je na čelu metropole turizma bila koalicija DPS-SDP, bila su ustupljena bitna funkcionerska mjesta, od potpredsjednika, preko sekretarskih, do mjesta direktora u javnim preduzećima i članstvu u Upravnim odborima.

Popović je i juče ostao nedorečen, da li raskid koalicije znači i smjenu svih kadrova SDP-a, koji su i dalje na funkcijama.

„Formiramo tim i u njemu će ostati samo oni koji su kvalitetni i vrijedni, spremni da rade 10 do 15 sati. Obećavam građanima Budve da ni na jednom mjestu nećemo postaviti nekoga ko će da bude dekor, već onoga ko radnom biografijom i rezultatima to zaslužuje. Gro kabineta biće vrlo brzo kompletiran”, kazao je Popović.

On je rekao da ne može da kaže dan.

“Za neke stvari su nam potrebne skupštinske odluke, za neka radna mjesta javni konkursi”, kazao je Popović. Obećao je da ni na jednom radnom mjestu neće biti niko sa strane, već kadrovi iz Budve.

Samo dan nakon što je raskinuta koalicije DPS i SDP, na svoje radno mjesto prvog čovjeka finansija Budve, lider budvanskog SDP-a Mihailo Đurović, juče je došao.

On je redovno obavljao svoje poslovne obaveze.

„Izabran sam na konkursu. Ako neko misli da sam se nešto ogriješio, to će morati na papir da stavi“, kazao je Đurović.

On je izabran na mjesto sekretara za privredu i finanansije na konkursu i njegov mandat ističe u martu 2019.

Najveća briga koja je dočekala Popovića je blokirani račun.

„Ono što je najveći problem jeste nelikvidnost budžeta, odnosno blokade koje sam naslijedio i nažalost prati nas i dalje. Prioritet biće isplata ličnih dohodaka i vjerujte da sam iskreno saosjećao 1. septembra kada je počela školska godina sa svim roditeljima koji rade u Opštini i javnim preduzećima”, kazao je Popović.

On tvrdi da imaju slučajeva da oba roditelja rade u Opštini, a nijesu primili platu dva i po, tri mjeseca, a treba djecu da pošalju u školu.

Kazao je da kada je prije deset dana preuzeo fotelju prvog čovjeka grada, dočekala ga je blokada od 1,5 miliona eura.

„Na današnji dan, ta blokada je nešto ispod 800. 000 eura. Uspjeli smo da je umanjimo. Ovo je period gdje imamo dosta dobar dnevni priliv. Nije tajna, za bruto plate za uposlene u Opštini i javnim preduzećima neophodno je nešto više od 500.000 eura mjesečno“, kazao je Popović.

Bonus video: