Koprivica: Vlada da ukine sankcije Rusiji

"Za razliku od Crne Gore, Srbija nije ponijela poslušnički, nego je principijelno odbila taj gnusni čin i sačuvala dostojanstvo ozbiljne i principijelne države”, rekao je Koprivica
13 komentar(a)
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.08.2015. 15:42h

Demokratska narodna partija (DNP) pozvala je crnogorsku Vladu da ukine sankcije Rusiji, i time, kako su saopštili, prekine svoju servilnost prema Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Kako je saopšteno iz te partije, ruski premijer Dmitrij Medvedev najavio je krug mogućih novih sankcija u sferi ekonomije za jedan broj država, među kojima se može naći i Crna Gora.

“Zato DNP poziva Vladu da ukine sankcije Rusiji, i time prekine svoju otužnu servilnost prema SAD-u”, poručio je funkcioner DNP-a, Dragan Koprivica.

On je kazao da se dvoličnost režima u Crnoj Gori prenosi na zvaničnu politiku Vlade, ali da je, kako smatra, frapantan podatak da se Vlada hvali saradnjom s Ruskom Federacijom, kojoj je "grubo i nehumano" uvela sankcije.

“A nije ih morala uvoditi, jer se, za razliku od Crne Gore, Srbija nije ponijela poslušnički, nego je principijelno odbila taj gnusni čin i sačuvala dostojanstvo ozbiljne i principijelne države”, rekao je Koprivica.

U informaciji o saradnji s najvažniijim državama svijeta Vlada Crne Gore je, kako je naveo, prećutala svoj potez dodvoravanja Zapadu na štetu Rusije.

Vlada je, kako je dodao Koprivica, istakla i opredjeljenje Crne Gore da održava dobre i prijateljske odnose s tom državom u svim značajnim sferama kroz politički dijalog.

Nekome uvesti sankcije i pritom gajiti realni optimizam oko nastavka saradnje, to može, kako je kazao Koprivica, jedino zahvaljujući Vladi Crne Gore i načinu razmišljanja u njoj.

“Takvi dvostruki aršini Vlade i premijera predstavljaju eklatantan primjer kalkulantskih postupaka, uz providnu i licemjernu želju da se bez griže savjesti mirno sjedi na dvijema stolicama. Da se vjekovnom prijatelju grubo okrenu leđa kad ne treba, i od istog tog prijatelja i dalje traže usluge, razumijevanje i tapšanje po ramenu”, navodi se u saopštenju DNP-a.

Kako su kazali iz te partije, u informaciji Vlade apostrofiran je značaj turizma, gdje je, kako su naveli, upravo rusko tržište i dalje od najvećeg značaja za privredu Crne Gore.

“Ni američko, ni zapadnoevropsko, nego rusko. Vlada time očigledno poziva i ruske turiste da, u znak priznanja Crnoj Gori za nametnute sankcije, krenu ovamo u još većem broju”, navodi se u saopštenju.

Iz DNP-a su kazali da će Vladi dodatni stimulans biti to što se zvanična Crna Gora direktno svrstala protiv Rusije u svjetskim okvirima.

“Ako je i od Vlade Crne Gore, ovakva zamjena teza, i guranje međunarodnog problema pod tepih, krajnje je providno i neozbiljno”, ocijenili su iz DNP-a.

Iz te partije su zaključili da sankcije mogu donijeti najviše štete upravo crnogorskim građanima, “a sve zbog jednog kruga hazardera iz Vlade, koji se kockaju sa mirom i prosperitetom ove države”.

Bonus video: