Kalašnjikov: NATO žuri da prihvati Crnu Goru da bi je zaštitio od uticaja Srbije

Kako je rekao, da bi odgovorili na aktivnosti NATO-a, ponekad je potrebno odlučiti u sferama ključnim za odnose Rusije i SAD, navodeći izlazak iz Ugovora o smanjenju naoružanja kao primjer
57 pregleda 53 komentar(a)
Leonid Kalašnjikov, Foto: Screenshot (YouTube)
Leonid Kalašnjikov, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.06.2015. 13:44h

Ruska Duma predložiće kontramjere kao odgovor na poziv Alijanse Crnoj Gori za članstvo.

Potpredsjednik Odbora Dume za međunarodne poslove, Leonid Kalašnjikov, rekao je da bi Rusija mogla da prekine snabdijevanje Sjedinjenih Američkih Država (SAD) titanijumom i istupi iz Ugovora o strateškom smanjenju naoružanja, kao odgovor na aktivaciju NATO-a.

"NATO žuri da prihvati Crnu Goru u članstvo, praktično da zaštiti tu državu od utcaja Srbije, čiji je bila dio", kazao je Kalašnjikov ruskoj agenciji Interfaks.

Kako je rekao, da bi odgovorili na aktivnosti NATO-a, ponekad je potrebno odlučiti u sferama ključnim za odnose Rusije i SAD, navodeći izlazak iz Ugovora o smanjenju naoružanja kao primjer.

"Moguće je i prekinuti saradnju u snabdijevanju SAD titanijumom, to je ključno i SAD se toga plaši. Isto važi i za rakete, SAD s razlogom spekulišu o 40 raketa koje bi, kao što je rekao ruski predsjednik Vladimir Putin, trebalo da budu dio naoružanja Rusije do kraja ove godine", objasnio je Kalašnjikov.

Prema njegovim riječima, vrijeme je i da se ograniče mjere kontrole nuklearnog naoružanja.

Bonus video: