Đukanović Medvedevu: Možemo da sarađujemo iako ćemo u NATO

"Crna Gora i Ruska Federacija svoje odnose temelje na vjekovnoj tradiciji prijateljstva i bliskosti naših naroda"
7 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.06.2015. 19:06h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom Dana nezavisnosti Ruske Federacije, čestitku predsjedniku Vlade te zemlje Dmitriju Medvedevu.

"Crna Gora i Ruska Federacija svoje odnose temelje na vjekovnoj tradiciji prijateljstva i bliskosti naših naroda. Naša je zajednička obaveza da savremene odnose gradimo na tim osnovama, u duhu vremena u kojem živimo, uz puno uvažavanje nacionalnih interesa i strateških opredjeljenja koje smo izabrali. Vjerujem da je to dugoročna formula za unapređenje političkog dijaloga i ukupne bilateralne saradnje, i da je u najboljem interesu naših naroda i zemalja. Time ćemo doprinositi i jačanju stabilnosti na regionalnom i na globalnom planu, što je pretpostavka za davanje odgovora na savremene izazove pred kojima se nalaze i velike i male zemlje i narodi", istakao je Đukanović.

"Uključivanje Crne Gore u evropske i evroatlantske strukture ni u kom slučaju ne može biti prepreka za razvoj bilateralnih odnosa i saradnje s drugim zemljama, posebno s tradicionalnim partnerima i prijateljima kao što je Rusija. Mi smatramo da je to najbolji put za jačanje mira i stabilnosti u našem regionu, kao i na evropskim i na širim prostorima. Državna politika Crne Gore u cjelini je posvećena tom cilju", navedeno je u čestitki Đukanovića.

Bonus video: