Ministar Brajović primio delegaciju Croatia airlines-a

Tema razgovora je bila bolja saobraćajna povezanost koja bi unaprijedila saradnju dvije države i olakšala međusobnu dostupnost i hrvatskim i crnogorskim građanima
5 komentar(a)
Brajović, Foto: Msp.gov.me
Brajović, Foto: Msp.gov.me
Ažurirano: 08.04.2015. 14:29h

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas delegaciju Croatia airlines-a na čijem je čelu bio izvršni direktor Krešimir Kučko.

Tema razgovora je bila bolja saobraćajna povezanost koja bi unaprijedila saradnju dvije države i olakšala međusobnu dostupnost i hrvatskim i crnogorskim građanima.

To se svakako može postići uvođenjem nove avionske linije između glavnih gradova Podgorice i Zagreba o čemu je, između ostalog, bilo riječi na današnjem sastanku.

Ministar Brajović kazao je da na relativno malom regionu Balkana imamo čak 17 međunarodnih aerodroma, ali da su veze između regionalnih centara relativno loše zbog nedostatka stalnih avionskih linija.

Na sastanku je bilo riječi i o iskustvima Hrvatske u restrukturiranju i planovima za privatizaciju njihove nacionalne avio kompanije.

Ta iskustva itekako su od pomoći zbog iste faze kroz koju u procesu pridruživanja mora da prođe i Crna Gora.

Sastanku u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva prisustvovala je i delegacija Montenegro airlines-a na čelu sa predsjednicom borda direktora Daliborkom Pejović.

Bonus video: