Srbija će među prvima čestitati Crnoj Gori članstvo u NATO

U Beogradu se održava 88. Rose Roth seminar Parlamentarne skupštine (PS) NATO, a delegaciju Skupštine Crne Gore čine šef stalne delegacije Mevludin Nuhodžić i član Borislav Banović
19 komentar(a)
Beograd Skupština Srbije, Foto: Shutterstock
Beograd Skupština Srbije, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.04.2015. 08:45h

Srbija će biti među prvim zemljama koje će čestitati Crnoj Gori članstvo u Alijansi, poručila je državna sekretarka srpskog Ministarstva spoljnih poslova, Roksanda Ninčić.

U Beogradu se održava 88. Rose Roth seminar Parlamentarne skupštine (PS) NATO, a delegaciju Skupštine Crne Gore čine šef stalne delegacije Mevludin Nuhodžić i član Borislav Banović.

Prvom sesijom na temu „Srbija u evroatlantskoj zajednici“, u ponedjeljak, moderirala je Dubravka Filipovski, članica stalne delegacije Narodne Skupštine Republike Srbije pri PS NATO, a učesnicima skupa u tom dijelu obratili su se i Ninčić i državni sekretar Ministarstva odbrane Republike Srbije Zoran Đorđević.

„Na pitanje predstavnika crnogorske delegacije u kontekstu evroatlantskih integracija Crne Gore, ambasadorka Ninčić je istakla da će Srbija biti među prvima koje će čestitati Crnoj Gori članstvo u NATO i u smislu nastavka dalje saradnje između dvije države prepoznala prostor za njeno dalje snaženje i produbljivanje“, saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

Drugom sesijom posvećenoj temi „Zapadni Balkan i evroatlantske integracije“ moderirao je izvršni direktor Atlantskog saveta Srbije Milovan Milošević, a učesnicima skupa obratili su se šef Misije Republike Srbije pri NATO Miomir Udovički, ambasador Rumunije pri NATO Stelian Stoian, izvršna direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić i predsjednik Atlantskog savjeta Crne Gore Savo Kentera.

„Uslijedilo je vrijeme opredijeljeno za diskusiju i razmjenu mišljenja koja je u najvećem dijelu bila posvećena aktuelnim pitanjima regionalnog karaktera na putu evropskih i evroatlantskih integracija“, saopšteno je iz Skupštine.

Bonus video: