Lekića podržali i Popović, Čikić...

"Građanski klub, kao jedna od nezaobilaznih komponenti, nekadašnjeg DF, sastavljen od nestranačkih ličnosti, donio je odluku da bez ostatka podrži namjeru Lekića o formiranju Demosa, jedinstvenog demokratskog saveza na političkoj sceni Crne Gore", saopšteno je iz Građanskog kluba
159 pregleda 0 komentar(a)
Milan Popović, Ibrahim Čikić, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Milan Popović, Ibrahim Čikić, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2015. 11:36h

Članovi Građanskog kluba, jedne od komponenti Demokratskog fronta (DF), nastaviće svoje političko djelovanje podrškom novom političkom subjektu Demosu, koji je formirao Miodrag Lekić.

“Građanski klub, kao jedna od nezaobilaznih komponenti nekadašnjeg DF-a, sastavljen od nestranačkih ličnosti, donio je odluku da podrži namjeru Lekića o formiranju Demosa, jedinstvenog demokratskog saveza na političkoj sceni Crne Gore”, saopšteno je iz Građanskog kluba.

To je drugi konstituent DF-a koji je podržao Lekića nakon Demokratske stranke jedinstva čiji je poslanik Radovan Asanović najavio da će formirati poslanički klub sa kolegama koji su pristupili Demosu.

Prema informacijama “Vijesti”, Lekićev potez iz Građanskog kluba, između ostalog, podržali su profesor Milan Popović, Ibrahim Čikić, odbornik iz Danilovgrada Ranko Vuković, Ivan Perišić i Omer Šarkić.

U Građanskom klubu vjeruju da će i u budućnosti zadržati najkorektniji odnos međusobnog uvažavanja i saradnje sa dojučerašnjim koalicionim partnerima iz Nove, PzP-a i DNP-a, na svim nivoima političkog djelovanja.

Lekićev potez podržali su i Vlatko Peković iz Berana, politikolog Marko Koković i bivši direktor Ulcinjske rivijere Željko Rolović. Od ranije je poznato da su Lekića podržali nosilac liste DF-a u Budvi Lucija Đurašković, nosilac iste u Baru Srđa Kalinić, kao i odbornici u Podgorici Goran Radonjić, Maja Vučelić i Slaviša Čurović.

U jučerašnjem saopštenju Građanskog kluba se navodi da je “pojedinačnom i kolektivnom snagom svojih članova u dosadašnjem periodu snažno podržavao političko djelovanje Lekića, čovjeka koji je mijenjao političku scenu Crne Gore nabolje, a opoziciji dao ugled i snagu koja je u jednom trenutku bila impresivna”.

“Vjerujući da će Demos predstavljati najbolji nastavak uspješne opozicione priče i konačno ostvariti demokratsku smjenu režima, Građanski klub obavještava javnost da će naši članovi svoje političko djelovanje nastaviti kroz podršku novom političkom subjektu Demos - Miodrag Lekić”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: