URA: Katnić dokazao da je Đukanoviću isto što i Milošević Kneževiću

"Gospodine Katniću, zakažite novi press, i saopštite da ste dali ostavku. To je jedino ispravno i bezbolno, sve ostalo je jasno da se radi o proširenoj aferi 'Koverta'", poručuju iz URE
4171 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ura.org.me
Ilustracija, Foto: Ura.org.me

Današnja pres koferencija, Milivoja Katnića, dokazala je da se radi o čovjeku koji radi po zadatku, koji je za sada uspješno realizovan. Svaliti sve na finasijera DPS-a Duška Kneževića i abolirati Mila Đukanovića i njegovu porodicu od bilo kakve krivice, pored tolikih dokaza, može samo Milivoje Katnić, navodi se u reagovanju GP URA.

>> Katnić: I dok sjedim na konfereciji, vrebaju me oni koji bi da me ubiju

Kako kažu iz te partije, tužno je što je SDT Milivoje Katnić umjesto uloge "crnogorskog Falkonea" izabrao da bude "Draško Đuranović ili Darko Šuković crnogorskog tužilaštva".

"Dakle sav kriminal prethodbih decenija po 'specijalnom specijalcu' treba svaliti na nekoliko ljudi koji su u svađi sa predsjednikom DPS. Pritom, sedmostruki premijer i dvostruki predsjednik, vlasnik milionskih nekretnina, budući kupac velelepnih vila i korisnik svojih a tuđih VIP kartica, za specijalnog, nikada ni u čemu nije učestvovao, niti su članovi njegove uže porodice uspjeli da sebi prigrabe finsijsku korist od bilo kojeg posla. Da nije smiješno, bilo bi tužno", navodi GP URA u svom saopštenju.

"Umjesto da istu noć uhapsi Miga Stjepovića kojem Duško Knežević daje kovertu sa novcem, on ga danima moli da dođe da da izjavu. Umjesto da pozove na saslušanje Đukanovića koji je predsjendik partije koja otvoreno kupuje glasove, on mu umiva obraz pred licem javnosti. Umjesto da pozove Anu Kolarević u tužilaštvo da svjedoči čim je stupio na duznost, on godinama prevodi dokumenta, a sad konačno kaže da se protiv nje obustavlja istraga jer je ona legalno uzela 500 000 eura od tog posla",

Iz URE su pitali Katnića, kako to da Đukanović koji je godinama štitio biznise Kneževića, nije kriv nizašta ako je Duško Knežević kriv za aferu Telekom i sam priznao da je godinama nelegalno finansirao DPS.

"Takođe, bilo bi dobro da kaže kad se već brine za djecu i njihove vrtiće, koliko smo vrtića izgubili zbog Limenke, palih garancija i svih ostalih afera u kojima su glavni akteri članovi najuže porodice njegovog šefa. Da ste to istražili došli bi do sume koja bi svakom djetetu pojedinačno garantovalo po jedan vrtić u Crnoj Gori. Država je pred kolapsom, ovo što radi SDT i kompletno tužilastvo je mrak. Katnić je danas dokazao da je on Đukanoviću, isto što je Milošević (bivsi viceguverner) Kneževiću. Samo da još čekamo da se pojavi snimak na kome ga naziva šefom...", navodi se u saopštenju.

"Gospodine Katniću, zakažite novi press, i saopštite da ste dali ostavku. To je jedino ispravno i bezbolno, sve ostalo je jasno da se radi o proširenoj aferi 'Koverta'", poručuju iz URE.

Bonus video: