Mreža mladih PzP: Lokalni izbori pokazali da je izborni sistem postao obesmišljen

Istakli su da će Mreža mladih kao i do sada dati punu podršku svim institucionalnim oblicima borbe za pravednije društvo, povodom negodovanja zbog političkih manipulacija, ucjena i kupovina izborne volje
2 komentar(a)
Mreža mladih PZP, Foto: Pokret za promjene
Mreža mladih PZP, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 27.09.2014. 14:13h

Druga redovna sjednica predsjedništva Mreže mladih Pokreta za promjene (PzP) održana je danas u Podgorici.

"U analizi lokalnih izbora predsjedništvo je konstatovalo da je Mreža Mladih dala pun doprinos u kampanji naglašavajući značaj programskih načela DF-a i promjena koje bi vodile demokratizaciji društva, funkcionisanju lokalnih samouprava u interesu svih građana. I ovi lokalni izbori su, nažalost pokazali da je izborni sistem u Crnoj Gori postao obesmišljen i da ne predstavlja odraz izborne volje i težnje gradjana da se društvo mijenja u progresivnom pogledu opštih interesa nasuprot interesima privilegovane elite bliske vlastima", saopšteno je iz Mreže mladih PzP.

Istakli su da će Mreža mladih kao i do sada dati punu podršku svim institucionalnim oblicima borbe za pravednije društvo, povodom negodovanja zbog političkih manipulacija, ucjena i kupovina izborne volje.

"Ovo djelovanje bi moglo da podrazumijeva i iskazivanje nezadovoljstva putem mirnih protesta koji predstavljaju jedan od legalnih oblika političkog djelovanja", navodi se u saopštenju Mreže.

Bonus video: