GK DF: Stijepović zbog kampanje ne obraća pažnju na prosvjetare

"Ova grupa profesora je od nadležnih institucija, insistirajući da je riječ o problemu sistemske prirode, zahtijevala da se to riješi"
3 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.04.2014. 11:33h

Iz Građanskog kluba Demokratskog fronta (DF) saopštili su danas da ministar prosvjete Slavoljub Stijepović ne obraća pažnju na grupu crnogorskih profesora koji ne mogu da polažu stručni ispit za rad u školi.

Oni su stručno osposobljavanje obavili u institucijama koje su tek na kraju pripravničkog staža utvrdile da im nijesu potrebni, a u Građanskom klubu DF-a smatraju da je krivica bila na institucijama, ne na profesorima. "Ova grupa profesora je od nadležnih institucija, insistirajući da je riječ o problemu sistemske prirode, zahtijevala da se to riješi i zatražila odgovor na pitanje zašto im pravo da polažu stručni ispit još nije omogućeno", kaže se u saopštenju. Građanski klub, kako su naveli, od nastanka problema prati njegovo rešavanje."Bolje reći nerješavanje i primjećuje da institucije koje su upletene u cijelu situaciju ne odgovaraju na zahtjev diskriminisanih profesora", navode u Građanskom kluvu. Prema njihovim riječima, jedna od tih institucija koja bi, po pravilu, morala biti veoma zainteresovana za ovakve probleme jeste i Ministarstvo prosvjete, posebno ministar Slavoljub Stijepović. "Građanski klub pretpostavlja da je najveća smetnja Slavoljubu Stijepoviću u izvršavanju njegovih obaveza prema profesorima sam Slavoljub Stijepović. Možda bi ministar prosvjete revnosnije obavljao svoj posao, ako bi mu to dozvolio Slavoljub Stijepović, nosilac liste DPS-a na podgoričkim lokalnim izborima", ističe se u saopštenju Građanskog kluba. Oni smatraju da je za to što ne izvršava svoje obaveze prema profesorima, posrijedi drugi razlog. U Građanskom klubi navode da je Stijepović, ministar prosvjete, jednako neodgovoran i kada je nosilac liste Demokratske partije socijalista i kada nije, o čemu, kako su rekli, najbolje svjedoči činjenica da je problem za profesore iskrsao i prije raspisivanja lokalnih izbora. "Ako se Stijepović-ministar prosvjete ovako neodgovorno odnosi prema prosvjetarima, Građanski klub ostavlja građanima Podgorice da zamisle sa kolikom odgovornosti bi se, ukoliko bi bio izabran za gradonačelnika, odnosio prema potrebama građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: