Zašto Stijepović umjesto Mugoše: Bolji je sa SDP i ne izgleda korumpirano

"Moramo konstatovati da je sukob na relaciji DPS i SDP u Podgorici bio dominantno personalnog, a vrlo malo političkog karaktera"
84 pregleda 30 komentar(a)
Miomir Mugoša, Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.03.2014. 15:02h

Imenovanjem Slavoljuba Stijepovića za nosioca liste u Podgorici, čelnici DPS pokušavaju da biračima ponude manje korumpiranog kandidata i prihvatljivijeg saveznika potencijalnim koalicionim partnerima, smatra Boris Marić iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Kandidovanjem aktuelnog ministra prosvjete za gradonačelnika, smatra on, DPS kreće u kadrovsko prestrojavanje i novo približavanje SDP-u.

Predsjedništvo DPS predložilo je da Stijepović vodi stranačku listu na majskim izborima, i tako zamijeni Miomira Mugošu koji je 14 godina bio gradonačelnik.

"Očito da DPS kreće u kadrovsko prestrojavanje, pokašavajući da ponudi kandidate sa manjim stepenom indicija o umiješanosti u koruptivne radnje. Ovim potezom se ulazi u svojevrsnu rekonstrukciju Vlade, ako uzmemo u obzir da su i neki drugi ministri pred odlaskom.

Naravno, DPS pokušava da poveća koalicioni kapacitet, jer su izbori u Beranama bili jasno upozorenje da se ne može “ratovati” sam protiv svih", smatra Marić, navodeći da su isključenjem Mugoše iz kampanje otvara prostor za ponovno približavanje socijaldemokratama.

"Moramo konstatovati da je sukob na relaciji DPS i SDP u Podgorici bio dominantno personalnog, a vrlo malo političkog karaktera".

SDP juče nije želio da komentariše odluku DPS da nosilac liste bude Stijepović.

“SDP se neće posebno baviti nosiocima bilo koje partije za lokalne izbore u Podgorici. Sigurni smo da će nosilac liste SDP-Pozitivna biti najbolja ponuda za sve građane Podgorice”, kazao je šef Medija pula Mirko Stanić.

Potpredsjednik Pozitivne, koalicionog partnera SDP u Podgorici, Mladen Bojanić, je rekao:”Ne vidim Stijepovića kao osobu koja može da vodi Podgoricu”.

Bonus video: